Đoković: Teško je pri 220 na sat!

Drugi teniser sveta odao je priznanje Niku Kirjosu, koji ga je pobedio drugi put u poslednje dve nedelje.

Tenis 16.03.2017 | 17:50
Đoković: Teško je pri 220 na sat!
Novak Đoković doživeo je prvi poraz na Mastersu u Indijan Velsu posle četiri godine.

Nik Kirjos nije mu dozvolio nijednu šansu za brejk i savladao ga rezultatom 6:4, 7:6 u meču četvrtog kola. Do sinoć je Novak imao 19 uzastopnih pobeda i tri "vezane" titule (ukupno ih ima pet) u kalifornijskoj pustinji.

"Ponosan sam na tu seriju, ali morala je jednom da se prekine. Nažalost, to se desilo danas. Nik je ponovo servirao sjajno, kao i nedavno u Akapulku. Nisam uspevao da vratim mnogo lopti, kako na prvi, tako i na drugi servis. To je napravilo razliku", rekao je Đoković.

On je pohvalio agresivan pristup mladog Australijanca, koji će se u četvrtfinalu sastati sa Rodžerom Federerom. Prethodno je Kirjos savladao i talentovanog Aleksandra Zvereva.

Njegovi prvi servisi u meču protiv Đokovića redovno su išli preko 200, pa i 220 kilometara na sat.

"Teško je pozicionirati se kada protivnik servira 220 na sat u T liniju ili u širinu, pod dobrim uglom. Morate da se kockate prilikom reterna. Ako mislite da će pri drugom servisu biti lakše - neće, jer on i tada udara punom snagom", objasnio je Đoković, koji nije želeo da komentariše to što je morao da igra novi meč samo 18 sati nakon pobede nad Del Potrom.

Kada se podvuče crta, Novak je u Indijan Velsu ostvario 300. pobedu u karijeri na turnirima Masters serije, ali je nakon trijumfa u Dohi početkom godine, treći put zaredom (Australijan open, Akapulko) eliminisan pre polufinala.

Drugo mesto na ATP listi za sada mu nije ugroženo, pošto će trećeplasirani Sten Vavrinka i u slučaju osvajanja trofeja zaostajati gotovo 3.000 bodova.

Na redu je Majami, gde će najbolji srpski teniser startovati kroz desetak dana, ponovo kao branilac titule.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar