Rumenige objasnio sljedeće...

Kako smo odbili 65. 000. 000 evra za Riberija i promenili Bajernovu sudbinu?! Od tog dana, prema njegovim rečima, Bajern je postao klub koji kupuje velike igrače.

Fudbal 18.03.2017 | 15:00
Rumenige objasnio sljedeće...
Bajern iz Minhena je gledano kroz istorijske rezultate, bez dileme jedan od najvećih fudbalskih klubova na svetu. Ali, ono Bavarci su poslednjih godina definitivno napravili korak dalje i postali finansijski gigant, čime su stali uz rame moćnoj konkurenciji iz Španije i Engleske.

Prvi čovek Bajerna Karl Hajc Rumenige u nekoliko rečenica je prilično jednostavno i lako objasnio šta je bila kritična tačka, odnosno kako je minhenski klub jednim potezom iz 2008. godine trasirao put ka finansijskom vrhu.

A ta odluka je bila vezana i za londonski Čelsi, koji je tek od 2003. dolaskom bogatog Rusa Romana Abramoviča upisao svoje ime na fudbalsku mapu Evrope.

Naime, u leto 2008. godine, tadašnji finalista Lige šampiona, Čelsi želeo je da kupiFranka Riberija za tada, pa i sada ogromnih 65.000.000 evra, a plus je nudio Žozea Bosingvu u paketu sa novcem.

“Ta ponuda za Riberija stvarno je bila neverovatna. Odluka da ga ipak ne prodamo bila je ključna za razvoj Bajerna kao kluba. To je bio trenutak kada je Bajern postao klub koji kupuje“, objasnio je Rumenige u izjavi za Bild.

Francuski reprezentativac i dalje igra za Bajern, do sada je sakupio 342 nastupa i 109 golova. U dresu minhenskog kluba osvojio je ukupno 18 trofeja, ukljujučujući i Ligu šampiona.

Bajern trenutno zauzima četvrto mesto na listi magazina Forbs sa prihodom od 570.000.000 dolara u prethodnoj fiskalnoj godini.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar