I Slovenci traže nestalu djevojku

Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš najavio je dolazak pripadnika Civilne zaštite Slovenije koji će sa prijedorskim vatrogascima i pripadnicima Centra javne bezbjednosti /CJB/ pomoći u potrazi za djevojkom koja je prije 10 dana upala u rijeku Sanu sa gradskog splava.

Republika Srpska 14.03.2017 | 21:35
I Slovenci traže nestalu djevojku
On je dodao da je riječ o saradnji započetoj tokom majskih poplava 2014. godine u Prijedoru.

"Pošto je slaba vidljivost i loši vremenski uslovi da bi se ronioci upustili u pretragu Sane, mi smo putem gradskog Odsijeka za civilnu zaštitu uputili poziv Civilnoj zaštiti Slovenije da nam pomognu u potrazi za nestalom djevojkom", rekao je Miljuš Srni.

On je dodao da oni posjeduju specijalno obučene pse tragače koji mogu da pretražuju priobalno područje i područje na vodi.

"NJihov dolazak očekujemo u četvrtak, a do tada će pripadnici vatrogasne jedinice, policijski službenici i pripadnici jedinice za podršku CJB Prijedor nastaviti dosadašnje aktivnosti u potrazi za nestalom maloljetnicom u priobalnom području i duž obale Sane", naveo je Miljuš.

Potraga traje, sa prekidima, od 5. marta kada je prijavljeno da je djevojka sa splava u Prijedoru upala u Sanu i nije izronila. Potraga je juče bila proširena i tokom rijeke Une sve do Jasenovca, ali ni ona nije dala željene rezultate.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Kupusar

15.03.2017 10:08

Da nije donacija nasa civilna i vatrogasna sluzba nebi imala nista. Zasto mi nemamo tako opremljene i obucene sluzbe . Pa mi placamo harac nasim mafijasima a ne porez za javno dobro. Za jedno njihovo auto bez troskova odrzavanja se moze opremiti 5 takvih ekipa.

ODGOVORITE