Preduzete mjere za bezbjedan samit

Bezbjednost Aleksandra Vučića na Samitu premijera država zapadnog Balkana, koji se u četvrtak održava u Sarajevu, glavna je tema ne samo u BiH i Srbiji već i u regionu.

Bosna i Hercegovina 14.03.2017 | 20:38
Preduzete mjere za bezbjedan samit
Nadležne bezbjednosne agencije u BiH uvjeravaju da se scenario iz Potočara 2015.godine neće ponoviti.

Ministar bezbjednostu u Savjetu ministara BiH Dragan Mektić odžao je sastanak sa direktorima policijskih i obavještajnih agencija u BiH na kojem je dogovoreno preduzimanje svih neophodnih mjera kako bi Samit u Sarajevu protekao bezbjedno.

Policijsko-obavještajne agencije u BiH za sada nemaju nikakve informacije o mogućem ugrožavanju bezbjednosti skupa ili pojedinih učesnika, ali posebna pažnja biće posvećena bezbjednosti srpskog premijera Aleksandra Vučića.

Ni srpski premijer nema informacija da mu je bezbjednst u Sarajevu ugrožena i poručuje da ne želi vjerovati da je tako nešto moguće.

Izjave o navodnim bezbjednosnim procjenama da bi se, kada je u pitanju posjeta Vučića Sarajevu, mogla ponoviti situacija i Potočara u julu 2015., za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića su neopravdane i neutemeljenje.

Zvizdić ističe da su premijeri zemalja Zakadnog Balkana koji učestvuju na samitu u Sarajevu dragi gosti i prijatelji BiH.

BiH će sve goste dočekati domaćinski, ističe Zvizdić i dodaje da osim Vučiča u Sarajevo stužu premijeri ostalih zemalja Zapadnog Balkana kao i komesar Evropske unije za proširenje Johanes Han.

(BN televizija)


Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragan

14.03.2017 13:41

Mekta, žuti imaš! Dobio si ga u Potočarima. Pazi kako ćeš ovo odigrati.

ODGOVORITE
Name

Sarajlija

14.03.2017 14:19

Za razliku od Vučića i ostalih učesnika samita, jedini koji nije dobrodošao u Sarajevo je b(li)jedoliki Plenković zato i nije najavljen na skupu.

ODGOVORITE
Name

Otkud sad to

14.03.2017 15:28

Otkud sad to da je Vucic dobrodosao u multietnicku carsiju.Pa kako to.

Name

Re

14.03.2017 17:29

Dodik dodjem sam ne treba njemu ni Mektic ni Sipa, u sred Sarajeva Kaze nema bosne i ne smijete ni pisnut

Name

Kiklop

15.03.2017 09:21

Ali on ipak dodje u glavni grad.

Name

Meketalo

14.03.2017 14:35

Da nije tebe ministre, narod u BiH bi još uivijek živio u vremenu kada je pokušan linč na premijera Srbije. HVALA!!!

ODGOVORITE