F1: Istraga tapka u mjestu...!

Honda dramatično kašlje na stazi, a zuji u laboratoriji?! Stručnjaci japanskog proizvođača motora saterani uza zid kažu da su sa Meklarenovom pogonskom jedinicom nisu imali problema u matičnoj fabrici.

Ostali sportovi 18.03.2017 | 16:15
F1: Istraga tapka u mjestu...!
Glavnokomandujući stručnjak Hondinog sportskog odeljenja Jasuke Hasegava se ograđuje od inkriminišućih rezultata Meklarena. On kaže da su novu pogonsku jedinicu zadesili problemi koji se nisu pojavljivali u laboratoriji.

“Vidimo da je problem u vibracijama koje stvaraju komplikacije na električnom sistemu. Još ne možemo da nađmo tačan uzrok zašto se ovo dešava. Takve kvarove nismo imali tokom testiranja u laboratoriji. Tokom poslednja dva dana testa pokušavali smo da identifikujemo uzrok problema. Tačnije istraga treba da pokaže zbog čega motor gubi na snazi”, rekao je Hasegava na kog su se poput lavine obrušila javnost, ali i najbliži saradnici iz Meklaren Honde.

“Tokom testova, tim je menjao nekoliko elektronskih sklopova, ali problem se i dalje javljao u nesmanjenom obimu. Pokušavali smo tako da smanjimo vibracije”, pravda se Hasegava koji definitivno nema ideju odakle mika dolazi i šta da radi kako bi opravdao svoj rad i zadovoljio nezadovoljnu ekipu iz Vokinga.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar