Koman ''zapalio'' Evropu!

Ko na šta ima pravo i ko će uzeti silne milione Čelsiju ili Sitiju? Evo je još jedna potencijalna transfer saga predstojećeg leta. . .

Fudbal 17.03.2017 | 13:00
Koman ''zapalio'' Evropu!
Francuski Telefut aktivirao je bombu danas pa se ućutao! Poznati portal javio je kako su Čelsi i Mančester Siti za primarnu metu narednog leta odredili istog igrača - Kingslija Komana, čak su pomenuli i određene cifre, a onda kada je čitava Evropa počela da bruji o tome, Fracuzi nisu bili tu da pojasne eventualnu situaciju do koje bi moglo da dođe.

Naime, Koman je trenutno na pozajmici u Bajernu iz Juventusa i nemački klub do kraja aprila ima opciju da otkupi njegov ugovor za svega 21.000.000 evra. E sad, šta će biti ukoliko bavarski velikan odluči da aktivira postojeću klauzulu - što je Karl Hajnc Rumenige i najavio - odnosno da li Koman zarad bolje plate na Ostrvu može da odbije da pređe u Minhen?

Ostalo je, dakle, mnogo otvorenih pitanja na koje Telefut nije dao odgovor, pa sada mnogi na različite načine tumače ono do čega bi moglo da dođe. Pojedini izvori navode da se francuski internacionalac ne pita apsolutno ništa i da ukoliko Bajern odluči da ga otkupi tu "pomoći nema", dok drugi pišu kako Koman lično bira gde će nastaviti karijeru i to, najverovatnije na osnovu ličnih uslova. Čekajući da se oglasi neko od zvaničnika dva kluba (Juventusa ili Bajerna) za sada nam ostaje samo da nagađamo da li sada Stara dama treba da navija da se mladi krilni napadač odluči za Engleze, jer će tako dobiti mnogo veće obeštećenje od klauzulom projektovanih 21.000.000 evra, ili će zapravo od cele priče profitirati nemački klub, koji bi odmah posle kupovine mogao da ozbiljno zaradi na Komanu.       

Jer ako je verovati Telefutu i Čelsi i Mančester Siti već su pripremili ponude. Za Juve ili Bajern, to nam ostaje da vidimo... U svakom slučaju, Plavci su navodno spremni da zaKingslija Komana izdvoje neverovatnih 60.000.000 evra, dok su Građani nešto skromniji - oni će ponuditi 50.000.000. 

Cifre od kojih se vrti u glavi svakom ko je ima, posebno jer se radi o momku koji što zbog povreda, što zbog godina - tek mu je 20 - u profesionalnom fudbalu jedva da ima pedesetak utakmica... 

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar