Ljubav na probi – veza Meklarena i Honde je pod znakom pitanja!

„Honda jednostavno nema F1 kulturu“, kaže razočarani Erik Bulije!

Ostali sportovi 16.03.2017 | 15:15
Ljubav na probi – veza Meklarena i Honde je pod znakom pitanja!
Ljubitelji Formule 1 su apsolutno razočarani učinkom Meklaren Honde na testovima pred početak sezone. Pričalo se da je problematičan pritisak ulja u japanskom agregatu, onda je na red došla i elektronika, a zatim se sve svelo na vest u kojoj Meklarenovci prosto kažu da se agregat toliko trese da drma celu šasiju.

„Honda jednostavno nema F1 kulturu. Oni pokušavaju da razviju agregat u Japanu, dok Mercedes istu stvar radi u Engleskoj“, tvrdi trkački direktor Meklaren Honde Erik Bulije, pa stručna javnost iz svega izvlači zaključak po kom bi Meklaren mogao da potegne klauzule iz ugovora i opozove japansku misiju u njihovoj ekipi.

Inače, Meklaren Honda je imala ubedljivo najmanje pređenih kilometara na upravo završenim zvaničnim testovima. Tim iz Vokinga sa bolidom „MCL 32“ uspeo je da izveze samo 425 krugova nasuprot 710 koje su u istom periodu prešli 2016. godine. Koliko je to zapravo malo, ali i koliko su stalni kvarovi mučili Alonsa i Vandorna, vidi se i iz činjenice da je Mercedes sa „w 08 hibridom“ na testiranju savladao 1.096 krugova.

Do 2024. trajao bi ugovor o dugoj vezi Meklarena i Honde ukoliko ne bi došlo do raskida.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar