F1 - Barselona fleš: Ledeni Finac je zakucao pod prečku Mercedesu!

Kimi Rajkonen uspešno je savladao magičnu granicu od 1. 18, 63 minuta u najbržem krugu. Meklaren i dalje grca zbog Hondinog motora.

Ostali sportovi 10.03.2017 | 19:15
F1 - Barselona fleš: Ledeni Finac je zakucao pod prečku Mercedesu!
Finski automobilista, Kimi Rajkonen postigao je za Ferari za sada najbolje vreme na Katalunji. On je u najbržem krugu vozio u vremenu od 1.18,63 minuta. Nešto manje od sekunde bio je sporiji Maks Verstapen u Red Bulu, dok je treće vreme pripalo Karlosu Sajncu koji vozi za Toro Roso Reno. Valteri Botas je trenutno tek četvrti, a njegovo vreme u najbržem krugu iznosi, 1.19,88 minuta.

Meklaren Honda i dalje grca u problemima zbog problematičnog agregata. Naime,Fernando Alonso se pojavio na stazi, ali je ubrzo morao u boks. Nešto nije uredu sa agregatom, a trenutno se sumnja na elektroniku. Inače, ne bi začudilo ni da je problem mehaničke prirode, pošto se štab Meklarena proteklih dana žalio i na nivo, odnosno pritisak ulja.

Po poslednjim vestima u taboru Mercedes AMG Petronasa vlada užurbana, odnosno nervozna atmosfera. Veliko je pitanje da li će tim aktuelnog šampiona u klasi konstruktora do kraja dana uspeti da se približi konkurentnom vremenu Ferari Skuderije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar