Kineske pare ili poziv Pepa Gvardiole? Dani Alves bira…

Bakari Sanja se vraća u London!

Fudbal 18.03.2017 | 19:30
Kineske pare ili poziv Pepa Gvardiole? Dani Alves bira…
Kada je Pep Gvardiola dolazio u Mančester Siti očekivalo se da napravi veliku čistku i potpuno promeni identitet ekipe. Španac ipak nije naprasno sekao i većini je dao šansu da mu se dokažu i ostanu u Sitiju. Međutim, narednog leta će biti velikih promena u Sitiju. Gvardiola će menjati golmana, rekonstrusiati odbranu, biće promena i u veznom redu,a jedino su ofanzivci sigurni. Osim ako Aguero ne digne sidro…

Jedna od najavljenih promena je vezana i za poziciju desnog beka. Sigurno je da Pep neće zadržati i Zabaletu, i Sanju. Jedan od njih sigurno odlazi, a vrlo moguće i obojica. Sanja je bliži izlaznim vratima Mančester Sitija, ali nema ništa protiv toga jer mu se ne sviđa život u Mančesteru i želi da se vrati u London gde je dugo godina igrao za Arsenal. Supruga ga već neko vreme nagovara da se vrate u London, aSlaven Bilić mu je otvorio vrata Vest Hema i narednog leta će Sanja pregovarati sa Čekićarima o povratku u London.

Gvardiola će morati da dovede pojačanje uz desnu aut liniju, a prvo mu je na pamet palo ime nekadašnjeg đaka iz Barselone. Pep želi Danija Alvesa u Mančester Sitiju. Brazilac je prošlog leta došao u Juventus posle decenije u Barseloni, ne može se reći da je promašaj, ali isto tako se ne može tvrditi da se idealno uklopio. Imao je neke svetle momente, ali i neka jako loša izdanja.

Stefan Lihtštajner je pouzdaniji od njega na poziciji desnog beka, a Juve razmišlja da narednog leta pojača konkurenciju na tom mestu sa mladim Polom Lirolom koji trenutno igra na pozajmici u Sasuolu.

Alves je i ove zime bio na klackalici da li da napusti Juventus. Imao je ponude iz Kine koje su i dalje aktivne. Jedna je iz Hebeja, a druge dve od šangajskih klubova. Naravno, ogroman novac je u pitanju. Ali poziv Gvardiole je ipak primamljiv na svoj način. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar