Ovako Putin čestita 8. mart damama

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je ženama 8. mart sa stihovima Konstantina Balmonta.

Svijet 08.03.2017 | 10:37
Ovako Putin čestita 8. mart damama
Šef ruske države se obratio svim ženama Rusije sa tradiconalnom čestitkom povodom međunarodnog dana žena, naglasivši nežnost, brigu i duševna stvojstva Ruskinja.

"Vi popunjavate sve svojom ljepotom i životnom energijom, grijete ga nježnošću i velikodušnošću, stvarate atmosferu topline, gostoprimstva, harmonije. Kod vaše brige o djeci i unucima, o svojoj porodici nemate odmora. Mi često govorimo: kako sve uspijevate? Međutim, glavno je mi vas volimo i cijenimo", rekao je Putin.

Predsjednik Rusije je naglasio da nije čudno da su muškarci vijekovima posvećivali ženama muziku, stihove i podsetio na stihove pjesnika Konstantina Balmonta o ženama, prenosi "Sputnjik".

„Žena je sa nama kada se rađamo,

Žena je sa nama u našem posljednjem času,

Žena je naše znamenje kada se borimo,

Žena je radost kada otvorimo oči“.

"U ženi tražimo i uvijek nalazimo sve: i nadahnuće i utjehu. Žena — izvor našeg sopstvenog života i njen nastavak kroz djecu. Međutim, i žene se nadaju na našu mušku podršku. Mi ćemo se toga sjećati. I ne samo danas. Radićemo sve da naše voljene budu okružene pažnjom i brigom kako bi se često smijale", naveo je ruski lider u svojoj čestitki, i poželio ženama zdravlje, uspjeh, radost i sreću.(Sputnik)

Komentari / 0

Ostavite komentar