Okončao je dominaciju Partizana, a sad želi na klupu Gane!

Bivši trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović, koji je sa crveno-belima okončao šestogodišnju dominaciju Partizana, želi da bude selektor Gane.

Fudbal 09.03.2017 | 11:30
Okončao je dominaciju Partizana, a sad želi na klupu Gane!
Stojanović je po odlasku iz Zvezde 2014. preuzeo belgijski Lirs, a prošle godine je kratko bio trener kineskog Čangčun Jataija.

Gana je otvorila konkurs za novog selektora posle odlaska Avrama Granta, koji je napustio "Crne zvezde" posle elimincije u polufinalu Kupa afričkih nacija protekle zime.

Više od 70 trenera se javilo na ovaj "oglas", a među njima su brojni stručnjaci iz Francuske, Švajcarske, Belgije, Španije, Velike Britanije, Portugala, Italije, Grčke, a kako navode lokalni mediji i iz Srbije.

Ganu su u proteklih nekoliko godina vodila trojica trenera iz Srbije, Ratomir Dujković, Milovan Rajebac i Goran Stevanović.

Četvorostruki šampion Afrike je sa Dujkovićem izborio prvi nastup na Svetskom prvenstvu (2006. u Nemačkoj), sa Rajevcem gubi u finalu KAN 2010. i stiže do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi, a sa Stevanovićem staje u polufinalu KAN 2012.

Stojanović je tokom karijere bio selektor Slovenije, a kao trener je još vodio Slovan, Domžale i Celje.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar