Sanderlend slao skauta za Đurđevića! Umešali se i Italijani!

Još dva kluba na listi zainteresovanih za Partizanovog špica!

Fudbal 08.03.2017 | 09:00
Sanderlend slao skauta za Đurđevića! Umešali se i Italijani!
Večiti derbi je bio i prošao, sad je vreme za analize. I za pravljenje planova za naredni prelazni rok. A u njemu bi jedan od najinteresantnijih igrača kad su u pitanju klubovi iz Superlige mogao da bude - Uroš Đurđević.

Partizanov napadač bio je jedan od centralnih aktera minulog 153. okršaja sa Crvenom zvezdom, golom u 88. minutu sačuvao je crno-bele u šampionskoj trci, a po svemu viđenom u dosadašnjem toku sezone sebi je obezbedio dobru startnu poziciju pred letnju pijacu. Možda i privukao pažnju Sanderlenda.

Engleski mediji od jutros pišu kako je Dejvid Mojes poslao skaute u Beograd da u subotu veče sa tribina Marakane gledaju upravo Đurđevića, jer mu je jedna od ideja da za narednu sezonu podmladi špic Crnih mačaka, s obzirom da prvi centarfor Džermejn Defoima već 34 godine, a da njegovoj zameni Viktoru Aničebeu ugovor ističe na kraju prvenstva.

Zasad nema informacije šta je šef skaute službe engleskog kluba Mik Doerti video i zapisao u beležnicu. Inače, reč je o čoveku koji je u Sanderlend stigao posle epizode u Čelsiju, a na Ostrvu navode da Đurđevića zna još dok je Uroš igrao za Vitese, s kojima su Plavci u sjajnim poslovnim odnosima. To mogu da budu signali da se krene u napad naĐurđevića, ali je jasno da do njegovog potpisa nije baš lako stići. Iz više razloga: jedan je činjenica da uprava Partizana privodi kraju prodaje Nikole Milenkovića i Dušana Vlahovića Fjorentini - zbirno 6.500.000 evra - što bi trebalo da bude dovoljno za mirno leto u finansijskom smislu. Drugo, nije baš preporučljivo posle mladog štopera prodati i napadača pred evropske kvalifikacije. A treće, Sanderlend, sve i da postane zainteresovan, nije jedini koji bi hteo Đurđevića.

Ranije se pisalo o Spartaku iz Moskve, spremnom da izbori 2.500.000 evra, ima interesovanja iz Turske (Gazijantep), Španije, a i Italije. Upravo sa Apeninskog poluostrva stiže informacija da su večiti derbi gledali i predstavnici Sampdorije i da je u njihovom fokusu baš Uroš Đurđević.

Neki od lokalnih listova u Đenovi idu toliko daleko da navode kako će „Đurđević na leto otići iz Partizana“, usput podsećaju da je ove sezone dao 11 golova u prvenstvu i dva u kupu, kao i da „može da igra centralnog špica, ali i takozvanog lutajućeg napadača“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar