Siti u seriji, a Pep kaže: Čelsi je nezaustavljiv!

Fudbaleri Mančester sitija nastavljaju da "jure" za liderom prvenstva Čelsijem, ali se Pep Gvardiola boji da je razlika prevelika da bi ih i "ulovili".

Fudbal 06.03.2017 | 16:00
Siti u seriji, a Pep kaže: Čelsi je nezaustavljiv!
Čelsi i Mančester siti će do kraja šampionata odigrati još po 12 utakmica, a razlika između prve i trećeplasirane ekipe iznosi osam bodova.

"Plavci" će u ponedeljak odigrati svoj meč 27. kola protiv Vest Hema, dok je Siti svoj odigrao protiv Sanderlenda i lako ga savladao (2:0), golovima Aguera i Sanea, ali im tek predstoji odložena utakmica protiv gradskog rivala – Junajteda.

Tim Pepa Gvardiole je osvojio 13 od mogućih 15 bodova u Premijer ligi, vidljiv je napredak i u defanzivi, najvećoj slabosti "građana", ali on veruje da će teško stići Čelsi.

"Prava je šteta što je razlika između nas i Čelsija tako velika. Mi smo tu, iza njih, naravno, ali Čelsi je praktično nezaustavljiv u ovom trenutku", poručio je Španac.

Prošlo je nekoliko nedelja otkako je rekao da je tim Antonija Kontea "već osvojio titulu" na šta mu je Italijan odgovorio da je to ipak daleko. I tih "igrica" će još biti....

Oni su "živi" u FA Kupu, gde igraju protiv Midlsbroa u četvrtfinalu, a pred prolaskom su i u osminu finala Lige šampiona nakon što su nadigrali Monako (5:3) u prvom meču.

"Igramo dobro u ovom trenutku i beležimo dobre rezultate. Sada dolazimo u takav deo sezone da je jasno da ako izgubiš neki meč – ti ispadaš. Dobro je da to svi igrači znaju u klubu i da će biti oprezni", objasnio je Gvardiola koji je posebno nakon ovog meča hvalio strelca drugog gola za Siti Liroja Sanea.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar