Video: Nema kraja Kirjosovom bezobrazluku!

Bernard Tomić i Nik Kirjos, dvojica najboljih australijskih tenisera, kao da se trude ko će da napravi veću glupost.  Australijanac u Meksiku psovao navijače, ali ne mari mnogo zbog toga. Poručuje da je spreman za meč sa Đokovićem "jer protiv igrača iz top 10 ima odličan skor".

Tenis 02.03.2017 | 16:15
Video: Nema kraja Kirjosovom bezobrazluku!
Posle kontroverzne predaje Tomića zbog “nepodnošljive vrućine” protiv Donalda Janga, kada je bilo 27 stepeni celzijusa, red je bio na Kirjosa da zabrlja.

Momak iz Kanbere je u meču drugog kola ATP turnira u Akapulku ušao u sukob sa navijačem Dudija Sele kojeg je želeo da ućutka.

“Je**no umukni!”, rekao je Nik pri pokušaju da servira.

On je posle pobede nastavio da se podrugljivo smeje i gestikulira ka navijačima, među kojima je bio izvesni Isak Čerem, koji zahteva izvinjenje.

“Nismo pričali tokom poena u kojem je Kirjos bio na servisu već smo samo navijali između poena. Prijatelj mi je šapnuo da nam je rekao: ‘Je**no umuknite! Nema pravo da govori bilo šta publici, nismo ga vređali ni na koji način. Ne sme tako da se ponaša prema navijačima jer su oni došli da uživaju u tenisu”, rekao je 19-godišnji momak.

“Iskreno, želim da mi se izvini”.

Australijanac je savladao Selu, a onda i Donalda Janga i obezbedio duel sa najboljim srpskim igračem Novakom Đokovićem.



Nik Kirjos ima nesporni talenat, ali i žestok temperament, zbog čega, nažalost, više zaokuplja pažnju javnosti nego igrama na terenu.

Australijanac je poslednjih meseci više "punio" medije skandaloznim ponašanjem nego dobrim igrama, a najnoviji je napravio na turniru u Akapulku gde je izborio plasman u četvrtfinale i duel sa Novakom Đokovićem.

Kirjos je pobedio Dejvida Janga, a prethodno Dudija Selu, u meču u kojem je navukao žestok gnev navijača.

Teniser, koji na ATP listi zauzima 17. mesto, nervozan nakon što je izgubio prvi set, opsovao je navijače izraelskog igrača, jer su navodno bili isuviše bučni.

Četvorica momaka, kojima je Kirjos poručio"jeb... ućutite" prilikom servisa, žestoko su bila uvređena ponašanjem australijskog tenisera, pa su posle meča zatražili da im se javno izvini.

"Nije tačno da smo razgovarali tokom poena, odnosno kad je Kirjos servirao. Pričali smo samo između poena, i to tiho. Bili smo blizu terena, na možda tri metra, znali smo da može da nas čuje i zato smo i šaputali, a onda je on opsovao", ispričao je Isak Kerem, navijač Dudija Sele, koji se dan pre meča fotografisao sa Kirjosom u Akapulku.

"U početku smo bili iznenađeni njegovom reakcijom, jer je ipak u pitanju velika 'faca', ali smo veoma uvređeni njegovim ponašanjem. On je zaista dobar igrač, ali tokom meča gubi glavu", izjavio je za "Fairfax media" Kerem.

Kirjosu nije bilo dovoljno što ih je opsovao, pa je i nakon meča nastavio prepirku sa njima, što se nije dopalo ni Dudiju Seli.

Nakon meča sa Selom, mnogi su samo brujali o ispadu Kirjosa i polemisali da li treba i zvanično da se izvini zbog psovke koju je uputio navijačima. A onda je Australijanac još jednom uspeo da iznenadi.

Četvorici momaka sa tribina poručio je putem Twittera da "budu muškarci".

Njega to nije mnogo dotaklo, jer je uspeo da dobije i duel protiv Janga u osmini finala (6:2, 6:4), pa će u petak ujutro po srednjeevropskom vremenu (ne pre pet časova) odmeriti snage sa Novakom Đokovićem prvi put u karijeri.

"Radujem se tom meču, jer imam dobar skor protiv igrača iz top 10 sa ATP liste. Pobeđivao sam gotovo sve njih, izuzev Đokovića i Keija Nišikorija i osećam se dobro kada igram protiv njih. Iskreno, to je i razlog zašto igrate. Cilj je baš odmeriti snagu sa njima na velikom turniru, jer je upravo to nešto o čemu sanjate kao dete", samouvereno je poručio Kirjos.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar