Dubai - Džumhur: Popraviti servis za polufinale!

Damir Džumhur zadovoljan kako je odigrao protiv Granoljersa. Do četvrtfinala sa Haseom, kaže mora popraviti servis.

Tenis 02.03.2017 | 09:50
Dubai - Džumhur: Popraviti servis za polufinale!
Pobjedom protiv Marsela Granoljersa 2:0, Damir Džumhur, najbolji teniser Bosne i Hercegovine,izborio je plasman u četvrtfinale ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju.

Nakon što je u prvom kolu iznenadio Stena Vavrinku, Džumhur je bio pod većim pritiskom u meču protiv Granoljersa. Ipak izborio se i sa pritiskom i kvalitetnim rivalom.

"Još jedan dobar dan za mene. Rekao sam da ne može biti lagan meč. Pogotovo nakon mog jučerašnjeg meča protiv Stena Vavrinke. On je potpuno drugačiji igrač, koji mijenja ritam igre, koji nikome ne odgovara. Ipak ja sam uspio da nematnem svoj ritam igre, da mu ne dozvoljavam da radi ono što naviše voli. Iako nisam bio na svom najvišem nivou kao juče, uspio sam da pobijedim, da izdržim mentalno. Imao sam i onu možda bespotrebnu raspravu sa sudijom, ali vratio sam se i možda sam bio i mirniji u tom povratku. Sa 1:4 dobio sam taj drugi set sa 6.4. Odigrao sam stvarno dobro", rekao je poslije meča Džumhur.

U četvrtfinalu ga očekuje duel protiv Holanđanina Robina Hasea, koji je u osmini finala izbacio Tomaša Berdiha.

" Ima nekih stvari koji želim da poporavim do meča sa Hasom. Prije svega mislim da popravim servis. Juče je funkcionisao savršeno, a danas možda i najslabija karika u igri. Popraviće se to mislim do sutra. Bio sam pod velikim pritiskom to se i vidjelo. Bez obzira mislim da sam odigrao odličan meč. Dobro sam se kretao", rekao je Damir, koji je do sada sa Haseom odigrao dva meč i oba dobio.

" Sutra igram protiv Hasea protiv koga imam 2:0, dakle pozitivan rezultat i ja se nadam da mogu nastaviti sa dobrim igrama", završio je Džumhur.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar