Pozitivna i negativna perspektiva BiH

Visoki predstavnik Valentin Incko danas se u Briselu sastao s evropskim komesarom za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hahnom.

Bosna i Hercegovina 28.02.2017 | 18:10
Pozitivna i negativna perspektiva BiH
Tokom sastanka, razgovarali su o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

- U pogledu političke situacije u BiH i njene perspektive, postoje dva jasno vidljiva, ali međusobno suprotstavljena trenda koja teku na dva paralelna kolosijeka. Jedan trend je pozitivan i ide u pravcu članstva u EU, dok u okviru negativnog trenda političari nastavljaju s aktivnostima koje vode ka podjelama i nazadovanju.

Politički lideri se ne bi trebali baviti isključivo skupljanjem političkih poena, nego potrebama građana i zemlje u cjelini - kazao je visoki predstavnik.

Tokom svoje posjete Briselu, visoki predstavnik će se takođe sastati s izvjestiocem Evropskog parlamenta za Bosnu i Hercegovinu Kristianom Dan Predom, kao i sa nekoliko zvaničnika Savjeta za politička pitanja i sigurnost i Službe za spoljno djelovanje EU, saopšteno je iz OHR-a.

(Avaz)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Tata

28.02.2017 17:59

Sa cim se ti bavis? Sta ti skupljas ?

ODGOVORITE
Name

Piramida

28.02.2017 20:16

Dva nekorisna, a preskupa špijuna...trilateralci vojnici.

ODGOVORITE
Name

Novomaticovci

01.03.2017 02:02

Još fale Bakir,Dodik,Čović,Dačić,Keljmendi,Orić,Čubri,Tegeltija,Andrija Drašković, Vladimir Delić,Darko Šaeići,Vuk Hamović,Mišković,Beko itd.... skupilo se divno društvo u namjeri da postanu milijarderi!!!

ODGOVORITE