Delić: Političari, ne huškajte narod

"Zbog nepodnošljivog siromaštva u koje ste gurnuli cijelu BiH, zbog strašne korupcije i pljačkaških pohoda stranačkih lidera, zbog bijede svakog oblika, vojnici će cijevi svojih pušaka okrenuti prema vama i svemu što je vaše, ne prema onima na koje ih huškate!".  Nakon sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine u vezi revizije presude po tužbi BiH protiv Srbije za genocid, na svom Facebook profilu oglasila se profesorica Šeherzada Delić.

Bosna i Hercegovina 27.02.2017 | 07:22
Delić: Političari, ne huškajte narod
Profesorica Delić reviziju smatra "kao naručenom" za podizanje političkih tenzija i tvrdi da je ona poslužila svim političkim akterima u BiH ne samo za za politički obračun, već i za potvrđivanje pravca političke borbe u okvirima predizborne kampanje.

Svojom objavom, koju prenosimo u cjelosti, izazvala je veoma pozitivne reakcije javnosti.

Mir mir miiiir, niko nije kriiiv...

Zapjenili “nacionalni” voždi, pa sa svih strana uzvikuju kako na njih nasrću oni drugi, ali to oni neće dozvoliti! Nesposobni da dokažu krivicu, a još nesposobniji da je skriju, pjevaju i bljuju mržnju na komšijske i susjedske granice!

K'o biva, da njihov narod vidi i shvati opasnost od onih: “koji ih nikada nisu prestali mrziti jer su ih oduvijek mrzili i zauvijek će ih mrziti”!

Hahahahahaha!

Misle da narodi ne vide o čemu se radi, da narodi ne vide šta skrivaju iza zavjese od nacionalističke prašine koju podižu!? Da će građani nasjesti na njihove prljave trikove koje izvode kako bi od sebe odbili sve veću, bujicu narodnog nezadovoljstva/gotovo bijesa, i u Federaciji i u Republici Srpskoj !

Ama, ne izazivajte vlastiti narod jer će vam se sigurno obiti o prazne, kriminalom ogrezle glave!

Kada biste sutra naredili mobilizaciju vlastitog naroda, pa ih pokušali poslati da ubijaju onu drugu vojsku, vojnici bi se okrenuli i pucali u vas!! Pucali bi u svoje vlastite predstavnike!! Toliko ste se odrodili od naroda da ne osjetite u kolikoj se opasnosti, vi lično, nalazite!!

Zbog nepodnošljivog siromaštva u koje ste gurnuli cijelu BiH, zbog strašne korupcije i pljačkaških pohoda stranačkih lidera, zbog bijede svakog oblika, vojnici će cijevi svojih pušaka okrenuti prema vama i svemu što je vaše, ne prema onima na koje ih huškate! Tako se bh. građani, osjećaju svugdje. Svugdje!!! Na cijelom području BIH!!

Jedan basnoslovno bogat, a devet siromašnih! Devet gladnih radi/robuje, onom jednom sitom!

Shvatili su ljudi, uvidjeli ko je robovlasnik u BiH! Nije to onaj iz drugog naroda!
Robovlasnik je naš, naš prvi komšija/susjed. Onaj iz “jake” partije, glup a poslušan, ali zato najmanje milion težak! Onaj s kupljenom diplomom, podoban!

Je li nam onaj iz drugog entiteta kriv što u našem entitetu ne možemo, recimo, dobiti adekvatni poljoprivredni poticaj, što ne možemo prodati mlijeko po dogovorenoj cijeni, što moramo svoju djecu slati u svijet, da tamo jeftino prodaju svoju radnu snagu, što učitelji ne primaju plate, bolesnici moraju kupovati lijekove koje su bolnice obavezne imati??

Nije! Nije nam kriv onaj iz drugog entiteta nego ovaj iz našeg!

Ovaj “naš” što nas već dvadeset i pet godina pljačka, nudi nam jeftina znanja u jeftinim školama, kako bismo postali gluplji, primitivniji i povodljiviji pa da s nama lakše vladaju. Bacaju među nas najubojitije oružje-nacionalistički fašizam! Bace to među nas kao bebi zvečku, pa dok se mi glođemo, oni mirno grade svoja carstva a našu otetu, opljačkanu imovinu sklanjaju u sigurne međunarodne bankovne utvrde.

Ne igrajte se s vlastitim narodom! Nije narod ni slijep ni gluh a ni glup, udariće na vas!

Znaju oni za koga su ginuli. Znaju oni ko od njihove ratne muke i smrti, danas profitira.

Nećete još dugo moći živjeti na našoj muci! Kaznite se sami, da vas mi ne kažnjavamo!

(Izvor: Istinito)

Komentari / 138

Ostavite komentar
Name

Rs

27.02.2017 06:28

Svaku rijec potpisujem.

ODGOVORITE
Name

x25

27.02.2017 07:17

NAPOKON! JEDAN USAMLJENI GLAS RAZUMA, IMA LI IH JOŠ MEĐU ONIH OSAM GLADNIH.

Name

Srbin

27.02.2017 07:18

I ja svaku rijec potpisujem. Ima li u RS neka Seherezada Delic pa da ujedinjeno krenemo u stvaranje bolje buducnosti svih. Svi se jedni prema drugim otvaraju, samo nas nase nacionalne vodje u torove zatvaraju. Dokle. Ne budimo vise ovce i ne sluzimo jednom malom broju ljudi da se bogate. A mi ni za hjeba/kruha/panje nemamo. DOSTA

Name

Dragan

27.02.2017 07:22

Da su vladarima cilj ISTINA I PRAVDA, sve bi ovo bilo tako. Ali naši vladari su daleko odavde, očekuju da ovi domaći izdajnici na vlasti i njihovi igrači nastave sa sveopštom pljačkom. Ili će da se desi REVOLUCIJA ili se ništa promijeniti neće.

Name

Dragutin

27.02.2017 07:28

Jeste kad bi političari slušali vas profesorice.Ali političari iz BiH i Srbije i uopšte sa prostora bivše SFRJ samo slušaju naređenja iz centara moći: Brisela,Vašingtona i naravno Londona,jer ovaj prostor bivše SFRJ za vašu informaciju profesorice je kolonija i pod upravom V.Britanije,odnosno nad svima nama svoju vlast sprovodi Britanska kolonijalna obaveštajna služba:MI6.

Name

Tata

27.02.2017 07:29

Hajd ne rise. Napisete clanak izbacite svoj bjes u nadi da ce to NEKO procitati i zacrveniti? I na tome se sve zavrsava. Pisanjem mislite nesto mjenjati???? U sustini pisete jer cekate da nekoga podtaknete da za VAS koji tako srcano pisete izadje na ulicu i da za VAS takodje trazi bolji zivot? Svi hoce bolje i promjene niko nece da mijenja!!! Prestani pisat izadji napolje i makar sam sebi ucini uslugu i protestiraj. Pamflet napraviti je lako i nesto napisati. Lavinu pokrece mala grudva ili pahuljica. Bez te pahuljice nema ni lavine. Neko mora biti pahuljica.Ali se ocigledno stidite napolje izaci i protestvovati onako sami samcati. Svi hoce da budu lavina niko pahuljica. Stidite se traziti bolje i iskazati nezadovoljstvo. Kad ustanes pogledaj svom djetetu u oci i kazi sebi sta za to dijete mozes znaciti? Mijenjaj i budi dio mjenjanja a ne da to ostane samo na zeljama. Pomisli na svoje djete i ucini to za njega. Pravo imati je jedno a za pravo se boriti i izboriti je sasvim drugo.Do sada je sve napisano, ispisano, procitano . ... nema od toga nikakve koristi.

Name

Re ra

27.02.2017 07:35

Ili sistem ce te unistiti i sve oko tebe ili ti taj sistem? pa izvol sta zelis?

Name

prorok

27.02.2017 07:50

I ja se slažem sa tekstom i razmišljanjem.Međutim, nemojte da se lažemo da narod nije svemu kumovao.On je prihvatio da ga je.u u zdrav mozak, on je prihvatio ulogu roba, on na izborima bira vlast za neku marku ili paketić robe sumnjivog roka i porijekla.Narod uvijek ima vlast onakvu kakvu zaslužuje! P.S. "Narod mora da mijenja svoj način razmišljanja".

Name

DEGOTHIA

27.02.2017 08:12

OVA GOSPODJA OVIM TEKSTOM ZASLUŽUJE DA BUDE ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH. TREBAJU NAM JOŠ DVOJE IZ DRUGA DVA NARODA !!!

Name

za dragutina

27.02.2017 08:23

Ima tu istine ali su i za to krivi nasi politicari jer to njima pase.Nasim politicarima je bitno da je njima dobro i da mogu manipulisati narodom.Zasto se nedogovore da nama bude bolje i da se bolje zivi da oni to zele nebi ih mogla spreciti ni britanska ni americka tajna sluzba.Nasi su krivlji od svih tih nekih koje si nabrojao.

Name

SNSD

27.02.2017 08:24

Samo se vi ložite na ovakve tekstove, a bošnjaci rade posao i nastoje da nam ukinu R.Srpsku. Da nije došao SDSN na vlast do sada bi bila i ukinuta. Iako je neki pojedinac iz SNSD-a nešto malo ukrao, ne može se porediti sa tim koliko smo doprinijeli jačanju R.Srpske. Bolje da ste i gladni, ali da imate jakog lidera, kao što je Dodik, da može odbrusiti Bakiru i sličnima.

Name

re tata

27.02.2017 08:31

Tata od kritike se nece stanje poboljsati,nego treba profesoricu podrzati i pomoci joj u ovome sto ona pise.

Name

@ SNSD

27.02.2017 09:14

I ako je neki pojedinac iz SNSD-a nešto malo ukrao, ne može se porediti sa tim koliko smo doprinijeli jačanju R.Srpske. Bolje da ste i gladni, ali da imate jakog lidera, kao što je Dodik, da može odbrusiti Bakiru i sličnima." ?????????????????????????? Je li se ti malo zajebavaš sa nama, SNSD šugo korumpirana??? Bolje da je narod gladan, nego da ima lidera koji nije lopov kao Dodik? Ponekad sam se znao iznervirati na komentare Mikaila Mikića, pedera is SAD-a, ponekad i na "Dragana", čuvenog Didikovog hemoroida koji radi za sok i sendvič. Da ih sretnem uživo dobili bi po jednu šamarčinu. Tebe na drugoj strani bih tako prebio, ne bi znao kako se zoveš. Napisati ovakve gadosti može samo jedna bezobrazna seljačina sa dna kace, kojoj treba polomiti svaku kost! Fuuuuuuuj!!!!

Name

veliki srbin

27.02.2017 09:45

@ re SNSD Debilu jedan glupi pa političari su osigurali svoje 7 koljeno a bajni prdsjednik kupuje vile i stanove po Srbiji a zaklinje se u RS.Što ovdje ne kupuje?????Borcima se odužio sa 65 km god.???pa više je i ratu uzimo na šteki cigara budaletino zadojenaAko se več zaklinju i čuvaju RS svi na kazan do boljih dana.Njemu žena opere gače a u njima 1000 evriča i boli je ona stvar za to a ti jadniče dižeš kredit da kupiš drva.

Name

Milos

27.02.2017 10:04

Bravo gospodjo Delic,svaka cast na konstataciji.Ako im nedo bog padne na pamet da nas zavade a to rade jednostavnim trikom samo da ne bi vidjeli kako zivimo bjedno a oni su nas dotle doveli.Oni su saka jada koja se krije iza vjere nacije,a ustvari nemaju oni ni vjere ni nacije samo ih treba razotkriti da je to go lopov hohstapler neradnik i bitanga.Mi uskoro svi zajedno moramo revoluciju praviti nemamo mi vise sta cekati,samo ce nas gurnuti jos dublje da potonemo.Samo narod izvesti uzeti im imovinu bogatstvo prljavo sto su nakrali nahapali od ovog casnog i srpskog i bosnjackog i hrvatskog naroda.Ne razumiju oni drugi jezik osim ulice osim kad im se za vrat stane i kad im se sve sto su napasli oduzme.Ni tad necemo bolje zivjeti al bar cemo imati moralnu satisfakciju i duhovno olaksanje.

Name

re @ snsd

27.02.2017 10:57

Budalo jedna prvo trebas vidjet kome prijetis samaranjem pa onda se junacit.drugo. Pogledaj kako prozivljavaju borci iz bijeljine gdje ne vlada dodik.trece jel umiru borci i gladni I zedni.dok ne svatite da su sve stranke lopovske I da krade ko prije stigne nema vam pomoci.nebranim nikoga I nisam glaso nikad jer nisam slijep da ne vidim neke stvari . Nek pogleda koja stranka u Republici Srpskoj in a naj veca primanja a ni jedna ne gleda borce koji su je stvarali . ako si toliko pametan navedi opstinu koja je pmogucila I dala sva prava stvaraocima Republike Srpske.

Name

mini

27.02.2017 12:27

Ustajmo mi prezreno roblje.

Name

Prijedlog RTV BN

27.02.2017 15:50

Ne skidajte ovaj clanak mjesec dana. Neka obican covjek, bilo koje vjere, cita i otreznjuje se. Krajnje je vrijeme. Dosao je momenat da se kaze "NE" nasim unistiteljima i dzelatima. Narod mora da progovori. Pogledajte Rumune, a mi im se smijali

Name

Pravo pred Predsjednistvo BiH

27.02.2017 15:53

Povedite narod Profesorice. Svi cemo biti uz vas. Dosta je bilo. Krecemo od predsjednistva

Name

napaćeni bošnjo

27.02.2017 16:42

Samo tako , tekst koji će svako tko razmišlja i malo svojom glavom potpisati .

Name

Bosna i Hercegovina...

27.02.2017 17:58

U pravu si pravom sve sto si napisala. narod treba smjenuti sadasnje politicare a postaviti druge ljude koji ce raditi ka napredku ovo prebacivanje loptica dojadilo je narodu koji ni sam ne zna sta ih ceka i ko ih vodi u buducnost..dosta retorike od toga nema nista.

Name

Vapaj

27.02.2017 19:24

Imamo li mi u RS ovakvu osobu, pa da se udruze. Svako da cisti u svom dvoristu, a zajednicki zajednicko dvoriste. Kuces ljepse. Da BiH ocistimo od nasih nacionalisticki zlotvora i vodja. Toboznjih vodja

Name

Pozdrav iz RS

27.02.2017 19:31

Samo naprijed, narod (sva tri naroda) koji sebi misli dobro uz tebe je

Name

Samo tako, to srce zeli RS

27.02.2017 21:12

Je li ova gospodja u nekoj partiji. Ako nije odmah da je osnuje. Na zalost vlast se osvaja preko politike. Izbora. Profesorice, pripremite se za izbore 2018. Jos nije kasno. Pobijedicete sa takvim pristupom i retorikom. Narod ce u vama prepoznati postenu osobu. Nadjete nekog slicnog u srpskom i hrvatskom narodu, pa da i oni krenu na vrijeme sa osvajanjem biraca. Moramo izvedtinu BiH revoluciju kroz institucije sistema.

Name

to je pravda

01.03.2017 08:29

Sve pohapase,pokradose,proneverise,prokockase,svojima podelise Na bankovne racune vani odnesose a narodu mrvice koje njma ispadaju kad zderu.

Name

Ne posustaj, Profesorice, govoris iz usta obicnog covjeka

01.03.2017 17:00

Profesorica ce imati otpora nacionalista prije svega u svom narodu, ali i ogromnu podrsku casnih i postenih ljudi. Ljudi koji su objektivni i vide da zlo na ovim prostorima ne stanuje samo u onom "drugom" narodu. Htjeli to priznati, ili ne, svi smo mi veoma slicni. Da ne kazem, isti. Bitno je ko je u odrdjenim okolnostimo bio vise u prilici da pokaze ljudski ili neljudski karakter.

Name

Marinko

01.03.2017 17:04

Hvala RTV BN sto je objavila clanak gospodje Delic, i sto ga nije skinula sa prve stranice.

Name

Simo Deronjic, Modrica

01.03.2017 18:54

Samo naprijed gospodjo. Uz tebe je vecina naroda u BiH.

Name

Milos

01.03.2017 21:26

Profesorice, javite se Mekticu. On bi mogao biti spasilac unsrpskom korpusu. Nadjite jos jednog istog u hrvatskom narodu (idealan bi bio Pervan) i sredite drzavu. Narod ce se poslije lako dogovarati

Name

Sanjin

01.03.2017 23:47

Samo mi recite ko je imao vise hrabrosti od ove zene da prozove politicare imenom i prezimenom. Svaka joj cast. Nisam Bosnjak, ali bih je sutra predlozionza zajednicku predsjednicu. Imao bih povjerenja u nju i od mene bi imala blanko mjenicu za politicki rad. Jednostavno, profesorica uliva povjerenje

Name

Prof

27.02.2017 06:32

Potpisujem!!!

ODGOVORITE
Name

Vujadin

27.02.2017 07:58

Ovce treba da postanu vukovi!!!!!!! A kad ovce postanu VUKOVI onda molim boga da sve prodje kako treba i da ne bude paljevine, vjesala u centru grada...

Name

Svima nama

27.02.2017 08:06

A ko nas to plaši? Naravno, prvo mi sami sebe. Potom ostale strukture. Strukture koje odlučuju, drže snagu i moć. Snagu naše nevelike pameti i moć našeg straha. A stvar je vrlo jednostavna! Na dohvat ruke, takoreći. Treba samo reći: NEĆU VIŠE TAKO! Svega tri reči. I možda još dve: MARŠ TAMO! Znači, sve zajedno pet reči. Zoran Radmilović

Name

Jovo

27.02.2017 08:19

Svaka cast.

Name

Re vujadin

27.02.2017 08:30

Svi znamo sta trebalo uciniti i biti. Nece niko da se za to zrtvuje. Pricamo, pisemo i samo se cuje eho....Savez za p- materinu je dio sistema od njih nema nista i ne ocekuj. Sve mora od nule...Od obicnog gradjana da se pokrene..Inace..

Name

Gavrilo Princip

27.02.2017 08:34

Gospodine "prof", ja ovdje prvo potpisujem ono što je napisao čovjek pod imenom "tata"! Da ne vide da smo ovce, da mogu da tako rade i da nas prave budalama ne bi to ni radili. Špirić, Bakir, Klošarac i da dalje ne nabrajam...

Name

Logika

27.02.2017 08:47

Zašto RTRS ovo ne objavi. Samo pišu šta su Dodik, Žekjka,Radojičić izjavili i sad traže jedinstvo sa tjzv savezom, sad nisu izdajnici. A i jesu izdajnici, izdali su svoju riječ, rekli su da nema saradnje ni razgovora sa SNSD-om a evo nema ni mjesec dana ponovo zajedno. Ljige sve gov.ari.

Name

pikaso

01.03.2017 19:09

PRAVO U METU SAMO IH JOS NJIHOVE TELEVIZIJE PODRZAVAJU KROZ LAZI I PREVARE REFORMISU DRZAVU VEC DVADESET GODINA RADI SVOG INTERESA

Name

o čemu vi

27.02.2017 06:32

Ja sam ipak za to da ih kazne sudsto i tužilastvo. Kazna : Da se svaka pronevjerena marka vrati preko prinudnog rada u poljima i na plantažama. Po mojoj procjeni ima svi da rade dozivotno. Dobro državi (neće uvoziti radnike jer svi odose putem eu), dobro poljoprivrednicima (ima radne snage), a bome dobro i politicarima jer ce napokon naučiti da cijene državne pare.

ODGOVORITE
Name

Emsud

27.02.2017 06:49

Potpisujem 1000%.

Name

боле

27.02.2017 06:51

Нема од тог ништа,суд и тужилаштво исти као и они.Док овај успавани народ не устане ови неће отићи.

Name

Bob

27.02.2017 06:52

Bravo profesorka , samo se ne slazem oko samokaznjavanja.Treba njima TESKI FIZICKI RAD i to u onom drugom entitetu.

Name

xy

27.02.2017 06:58

Ma kakvo sudstvo to su isto lopovi njihovi to mora narod.

Name

Xxx

27.02.2017 07:11

Bolje pismo nisam odavno procitao. Svaka cast

Name

lio

27.02.2017 11:44

Bravo prof, fantasticno. Da li ćemo skontati da se ovi samo oružjem mogu rušitii.

Name

daki

27.02.2017 11:49

Zločincima otimati oteto.

Name

dada

27.02.2017 13:04

Profesorko svaka vam čast. Valjda ćemo i mi početi razmišljati.

Name

dijagnoza

27.02.2017 06:44

Apel je simpatican ali ne funkcionise u praksi. Osim sto stvaraju krize i siromastvo, nasi politicari nemaju nikakve vizije za buducnost. To je onaj najveci problem zbog koga gubimo dragocijeno vrijeme. Ukratko, nasi politicari su sitni kriminalci po mentalitetu, ali veliki lopovi - jer prilika (zloupotreba polozaja) cini lopova lopovom.

ODGOVORITE
Name

Glagolska vremena

27.02.2017 07:25

Kako nemaju vizije? Imaju viziju za budućnost svoje porodice. Intezivno I punim plućima žive sadašnjost, a narod neprekidno šalju I ostavljaju u prošlosti.

Name

Bas Cudno

27.02.2017 06:53

Bas cudno da niko ziv ne kritikuje tzv medjunarodnu zajednicu koja je mnogo toga zakuhala!

ODGOVORITE
Name

b.cudno

27.02.2017 08:38

Pa negovori njma m.zajednica da kradu oni to sami znaju i rade.

Name

Re bas cudno

27.02.2017 09:03

Svako je nam kriv osim nas!!!! Ma hajd molim te ! MZ je rekla : Dogovori te se! Al to je najveci problem kod nas. Ne zelimo. Da zelimo nadje se put kad ima volje..

Name

COOL

27.02.2017 09:50

Kreni ti prvo od mjesne zajednice, pa se onda hvataj MZ-a

Name

trange presjednik

27.02.2017 06:55

Veliki pozdrav profesorici Delic! Mislim da politicmari nemaju trunke savjesti zato o samokaznjavanju nema nista! Moramo ih drasticno kazniti sve redom od 1992 do 2017! Jos jednom pozdrav profesorici I poziv ostalim akademskim gradjanima da se odvaze,nije sve ni u bezobraznim platama I ostalim pogodnostima!!!

ODGOVORITE
Name

xy

27.02.2017 06:56

Dragi narode poslusajte ovu zenu i podrzite je ona zna sta govori. Svu ovu bagru trba rastjerati i oteti im sve stosu pokrali. A to moze samo narod kao u Rumunije. Nema vise nasi vasi svisu isti.

ODGOVORITE
Name

vuk

27.02.2017 06:59

Ko na medijima u BiH.izusti rijec rat,ja bi ga poslao da dozivotno kopa rudu za narod,i to u dubinski kop!

ODGOVORITE
Name

VETERAN

27.02.2017 07:53

Tako je Vuk ,potpisujem ..je.....m im oni bi za svoje ciljeve uvukli nas ponovo da se ubijamo ..mir i samo mir.

Name

e vuce

27.02.2017 08:43

Svaka ti cast to bi bila najdjelotvornija terapija za rijec rat.

Name

Razum

27.02.2017 07:01

Nadam se samo da je narod dovoljno razuman da ovo shvati kao jednu i jedinu istinu!

ODGOVORITE
Name

kratka pamet

27.02.2017 07:26

Ne vjerujem. Istorijski, glup smo narod. Nikad shvatiti. Uvjek gutaju istu lopticu, nacionalizam I ugroženost. Ipak je to odraz nedostatka pameti.

Name

xyz

27.02.2017 07:04

Svaka čast, dobro je da još uvijek ima razumnih na sve tri strane.

ODGOVORITE
Name

niks

27.02.2017 07:10

Slazem se sa profesoricom da narod nije ni slijep ni gluv. Ali da nije glup , tu se ne slazem.

ODGOVORITE
Name

Stjepan

27.02.2017 07:25

Svaka Vam cast na ovom tekstu.Malo je takvih kao sto ste Vi.

Name

Bob

27.02.2017 07:27

Da li ce se ikada iko iz akademske zajednice RS imalo osudjujuce izjasniti o nevidjenoj pljacki ovoga naroda.Samo kukavicki cute i brinu kako da sacuvaju dostignute privilegije.Nekada se znao oglasiti prof. Zivanovic, sada nema ni njega...

Name

re bob

27.02.2017 08:04

Nazalost, tu si u pravu. Akademska zajednica Republike Srpske se "zabavila" istorijom i raznim teorijama nastanka, opstanka svega ostalog vezanoga za Srbe i srpstvo. Zasto? Pa jedino tako opstaju i egzistiraju. Sve ostalo ako bi se reklo u korist obicnog gradjanina bi se proklamovalo kao neprijatelj Srpstva.

Name

seno, slama, seno, slama

27.02.2017 09:12

Hajmo prvo od akademske zajednice. Koliko tih akademika govori strain jezik I koliko su učestvovali negdje napolju koristeći taj strani jezik?

Name

ups

27.02.2017 07:20

Fenomenalno profesorice. Ne znam samo koliko još mislimo čekati.

ODGOVORITE
Name

iz RS-a ako je bitno

27.02.2017 07:30

Hvala profesorice. Mislim isto kao Vi ali nikad nisam znao iskazati kao što ste to Vi uradili ovom prilikom. Nešto ljudski i iskreno nisam ni čuo a ni pročitao od kad je stao oružani sukob. Namjerno kažem oružani jer sukob još traje. Veliko HVALA još jednom i VELIKI POZDRAV.

ODGOVORITE
Name

Re mnogo nas je

28.02.2017 16:43

Mnogo je nas ovakvih prijatelju na obje strane. Imam mnogo prijatelja Srba i prije bi pucao na pripadnike svog naroda koji me huskaju nego na njih. Mir i zdravlje svim dobrim ljudima

Name

Boki

27.02.2017 07:35

Tako je profesorice. Dole bagra od političara.

ODGOVORITE
Name

Mile&Bakir d.o.o

27.02.2017 07:38

Profesorice, imate li pečat?

ODGOVORITE
Name

glas

27.02.2017 07:43

Sve sto kaze profesorica je tacno. Ali kad pogledate forume na nekim portalima, onda to njezino totalno pada u vodu. Treba prvo Z A B R A N I T I bilo kakve komentare na tim stranicama, unistiti im FB profile, i slicno. Ljudi vise ne citaju sadrzaj clanka, vec svoje frustracije odmah izbacuju na komentarima. To treba Z A K O N O M zabraniti. Neznam sta RAK radi

ODGOVORITE
Name

POSAVAC

27.02.2017 07:43

ODAVNO CEKAMO DA PAMET PROGOVORI. SRETAN POCETAK.

ODGOVORITE
Name

Oo

27.02.2017 08:04

Ove vlasti pohapsiti sve sto pre.

Name

Marija

27.02.2017 08:05

Duboko ukorijenjena banda okoreli kriminalci i narod ćuti. Bolesno pohlepni i sebični, narode kamenje ih, sve redom. Pa još takva bahatost nikoga se ne boje, ni boga ni naroda. A narod gladan.

Name

mislim

27.02.2017 07:50

Svaka cast ima jos normalnog naroda najbolji tekst u 20 godina.

ODGOVORITE
Name

NOVO

27.02.2017 07:57

U PRAVU JE PROFESORICA, ALI ZANEMARUJE JEDNU BITNU ČINJENICU DA NA OVIM PROSTORIMA ŽIVE NAJGLUPLJI NARODI U EVROPI PA ČAK I U SVIJETU. ONI VOLE MAZOHISTIČKI SVOJE LJIGAVE VOĐE.

ODGOVORITE
Name

ovce na kvadrat

27.02.2017 09:27

Bravo za ocjenu naroda,svaka priča je suvišna.

Name

Logika...

27.02.2017 07:59

Ovo za puske JA ZNAM godinama. Zato je i IMAM.

ODGOVORITE
Name

Intergaj

27.02.2017 15:15

Prodaji je dok jos mozes uzeti 2-3 stoje

Name

aleksandar

27.02.2017 08:08

Bravo profesorice.Istog smo mišljenja.

ODGOVORITE
Name

AR

27.02.2017 08:34

Jeste to nam je problem sto politicari misle da su ovo 90-te Puske ce se okrenuti prema njima a ne obicna bijeda jedni na druge.

Name

Pravda

27.02.2017 08:58

Jedino rjesenje je za ovo sve sto se desava je "ZAKON O ISPITIVANJU PORJEKLA NELEGALNO STECENE IMOVINE I ODUZIМANJE ISTE" Ајmo svi na ulice i pred entitetske Skupštine i nedat im izići sve dok ne usvoje isti Zakon. A tu istu imovinu vratiti jadnom opljačkanom narodu.

Name

Obicni Gradjanin

27.02.2017 08:39

Svaka cast za izjavu Iz duse. U potpunosti podrzavam, a nadam se da vecina gradjana, ove nesretne nam drzave, razmislja ovako. Samo SE okrenuti protiv politicara. Nikad narod na narod!

ODGOVORITE
Name

Shadow

27.02.2017 08:42

Bravo profesorice!

ODGOVORITE
Name

Istina!

27.02.2017 09:06

Narodima u BiH su najveci neprijatelji bogati politicari koji jadni i napaceni narod pored toga sto je najsiromasniji u Evropi hoce jos da ga gurnu u krvoprolice!!!!!

ODGOVORITE
Name

COOL

27.02.2017 09:48

BRAVO !!!

ODGOVORITE
Name

iskreno

27.02.2017 09:49

Interesantno da 25 god jos nije formirana stranka ili pokret koji ce odgovoriti nacionalizmu u bih.Dali smo mi toliki nacinalisti da su nam svi drugi neprijatelji.Mada medju obicnim svjetom postoji povjerenje i prijateljstvo kako pokrenuti narodni front .

ODGOVORITE
Name

Bn

27.02.2017 09:53

Neka se svako pita sta ce biti sa mnom i mojm djecom.Oni su sebe osigurali i svoju djecu.A mi se koskamo.

ODGOVORITE
Name

prosperitetna zemlja sa prosperitetnim političarima

27.02.2017 09:54

Od dobrog života u BiH, sada nosim tange. manje platna , jevtinije, a i lakše nas j*bu ovi što vladaju.

ODGOVORITE
Name

neutralni

27.02.2017 10:11

E moj narode budalasti Pred svka izbore vam sErviraju med i mlijeko i slogan JESTI PROBALI KAVIJAR AKO NISTE GLASAJTE ZA NAS PA ČE MO VAM KAZATI KAKAV JE.

ODGOVORITE
Name

Senad SW

27.02.2017 10:50

Najbolji dokaz da smo svi isti narod je: Svi smo isto GLUPI

ODGOVORITE
Name

Oo

27.02.2017 11:19

Svi smo samo robovi njihovi oni rade sta hoce kad smo mi glup narod.

Name

Ale

27.02.2017 11:23

Narode ujedinimo se da zajedno rasteramo bagru dokle ovako gladni smo.

Name

ne

27.02.2017 12:30

Mirno ništa.

Name

Žarko

27.02.2017 13:06

Valjda ćemo shvatiti da se klin klinom izbija.

Name

tako je

27.02.2017 10:59

Divan članak. Ove riječi su u glavama velikog procenta napaćenog naroda u BiH. Molimo zapadne zemlje da ovu bagru na vlasti otjera, da oslobodi ovaj jadni narod. A ovoj mudroj ženi, sve čestitke za svaku napisanu riječ.

ODGOVORITE
Name

PERA ŽDERA

27.02.2017 12:16

NE SLAŽEM SE SA PROFESORICOM. NAŠE VOĐE U RS SU NAJBOLJE I DA NEMA NJIH NEBIH PROBAO SUŠI U DODIKOVOM RESTORANU I DALJE BI JELI ĆEVAPE, BUREK I PEČENJE, FUJ. SAD SMO SVJETSKI GURMANI, A KO NEMA ZA SUŠI, NEKA PUŠI, ŽIVJELA NAŠA VLAST.

ODGOVORITE
Name

hffgghzfff

27.02.2017 12:24

Svaka cast...normalnih ljudi ima dosta, samo treba reci ovako nesto da se i nas glas cuje....nase vodje nesmiju biti praznoglavi kriminalci...veliki pozdrav i mir zelim svim gradjanima.

ODGOVORITE
Name

ilk

27.02.2017 13:07

Imamo li mi vremena za čekanje ?

ODGOVORITE
Name

R:delic.

27.02.2017 14:26

Pa gde ste bili do sada ,sramota javljate se kada vam pocne goreti pod nogama .

ODGOVORITE
Name

Voz

27.02.2017 15:25

Zena upravu 1000 posto prifiteri i dezerteri vode drzavu....

ODGOVORITE
Name

Imamo li mi u RS

27.02.2017 15:54

Ovakvu licnost. Nije valjda da smo svi ubijeni zlom u glavu. Dizite glavu ljudi. Ne moze se vise

ODGOVORITE
Name

Profesorica je zmaj

27.02.2017 16:09

Zvaka joj cast. Iz nastupa i govora se vidi da je cista ko suza. Ta se nebi pokvarila ni za sto godina. Cuo sa da oko nje obigrava Sidran,mkao da je podrzi. Profesorici ne treba niko istrosen i isluzen na matrici nacionalizma. Dovoljni su joj njenji djaci za pocetak. Poslije ce narod da uzme stvari u svoje ruke

ODGOVORITE
Name

Sidrane, sikter

27.02.2017 19:22

Vala bas, treba se cuvati tog Sidrana. Lajo je u ratu i poslije rata na zvijezde. Sad se ko fol okreno protiv Bakira. Imaju i Srbi i Hrvati takvih koji svako malo mijenjaju dresove. Zavisi kako vjetar duva. Profesorice, poruka, uzmi nekoliko pametnih bivsih djaka da ti uredjuje stranicu fejsbuk, a ti se posveti mitinzima i govorima. Ako sad pozoves pred BiH institucije docice ti 100'000 ljudi. Kreni redom, riba smrdinod glave

Name

Elda

27.02.2017 16:31

Svaka čast. Bravo Seherzada

ODGOVORITE
Name

Govedrica

27.02.2017 18:16

Braco Srbi zar jedna žena ima vise hrabrosti od nas,koga se bojimo vise?Dosta smo šutili da od nas prave ovce!Moja deca su gladna a vaša?

ODGOVORITE
Name

xl

27.02.2017 19:07

Bravo! Svaka čast! To je istina narodeeeeee...

ODGOVORITE
Name

Mislim-Man

27.02.2017 20:16

Ja sam uvijek govorio i tvrdim da nas svih 95 posto misli ovako. Onih 5 % se pljuju po forumima... Od tih 95 % normalnih uvijek nekim svađama i nacionalnim svađama oduzmu 20% od ovih 95% (a 30-40% ih ne izlazi na izbore) Ova gospođa ništa novo nije rekla jer ja i 95% iz svih naroda u BIH sto gledamo dugorocno mislimo ovako. Pozdrav

ODGOVORITE
Name

sociolog

27.02.2017 20:25

Bez revolucije nema razresenja ovog haosa. Zapamti gladni narod tesko da se organizuje na protest . Nema revolucije ni prevrata sve dok se vođe ne zavade oko plijena a to je blizu pljacke je sve manje ocekivati je da nezadovoljan poloticar pređe na stranu naroda. Prvi ce to uraditi Pavic da bi sacuvao Ljubiju. Među njima je rasulo pocece se udvarati narodu konkretnoBrzo ce izmiriti poćjoprivrednike a ipak ih nece pokoriti.Veliki ce problemi nastupiti kad budu otpustali radnike kojima su naplatili zapsljavanje.

ODGOVORITE
Name

Neka se narod uci

27.02.2017 21:15

Ne dirajte ovaj clanak. Nek se narod uci hrabrosti i nepokolebljivosti. Svaka vam cast. Izgleda da ste jedini koji ste prenijeli njen clanak

ODGOVORITE
Name

RS

27.02.2017 21:23

Ljudi, zena vam je sve rekla, pametnom dosta. A vi sad opet za SNSD, SDS, SDA, HDZ. Mislim realno nam je upropasteno 26 godina zivota, pa zasto da ne nastavimo ovako i narednih bar 50 godina. Stoci je isto, bila na njivi ili u stali. Veliko postovanje gospodjo Delic.

ODGOVORITE
Name

karadjoz

27.02.2017 21:46

Ova je novi izdanak tzv bratstva i jedinsta.Kush odavde..

ODGOVORITE
Name

Slovenec

27.02.2017 21:58

Idemo pronaci još dve Seherzade u ostala dva naroda za prdsednistvo BiH

ODGOVORITE
Name

Tuzla

28.02.2017 06:50

Istu priću ponavljam godinama sa ljudima sličnih pogleda. "Politika" ( primitivci i kriminalci koji se predstavljaju u nađe ime) je samo paravan za plačku, Nije važno odakle dolaze, većina političara su slični, i rade jedino za lični interes. Kada ćujem riječ rat u bilo kojem kontekstu, bude mi zlo, jer znam da je rijeć o nekoj plački koju treba uviti u staru priču. Ova zemlja je napuštena i na žalost još će ljudi otići odavdje, jednog dana će uživati neki stranci, žalosno, a sve smo ovo mi i naši preci stvarali. Drugi će to uzeti bagatelno, zbog "međaša" koji su na vlasti. Svim dobrim i poštenim ljudima želim sve najbolje.

ODGOVORITE
Name

komsija

28.02.2017 07:54

SUPER! S ve je istina i to nama treba.

ODGOVORITE
Name

КО ЈЕ ПОЧЕО РАТ?

28.02.2017 08:25

Ја ово исто говорим годинама, али ме нико не ј.бе. Додуше ни ја никога не ј.бем, тако да смо на истом. С друге стране, плашим се да нажалост нема наде за људе на овим несрећним просторима и то одговорно тврдим. Зашто? Па зато што се ја могу слагати са мишљењем професорке Делић, али нисам сигуран да се слажу ''они други''. Шта ми вреди ако сам ја пацифиста, а ''онај други'' уперио пушку у мене. Ови несрећни простори су пуни мржње и увек су нам криви они други за наше недаће. Намерно нећу о фитиљима!

ODGOVORITE
Name

Re

28.02.2017 16:50

Stoji to sto kazes. Dzaba je nama ne borit se ako upere pusku u nas. Ne mogu te ni krivit sto si na drugoj strani kad si sa svojim narodom hbg. Nadam se ipak da cemo uciti svoju djecu da ne mrze i da ne ratuju s komsijom.

Name

Dva crna gavrana

28.02.2017 10:00

Bauk kruži Federacijom BiH, bauk nezavisnih nestranačkih političkih kandidata. Još ih nema u RS ali biće. Moraće. Krajnje je vrijeme. Treba izlaz tražiti, obraz sačuvati, hajdučiji nogom za vrat stati, od neviđene pljačke i otimačine narod štititi, političku demagogiju u korijenu sjeći. U partije se narod više pouzdati ne može ako bi da živi i preživi. Aferim i ejvala.

ODGOVORITE
Name

Nema šanse

28.02.2017 10:29

U RS-u bi takvi odmah bili proglašeni izdajnicima srpstva.

Name

istomišljenik

28.02.2017 10:39

Živjela profesorice još hiljadu godina.

ODGOVORITE
Name

miso

28.02.2017 10:44

Ljudi odavno je vec dosta.

ODGOVORITE
Name

sveto

28.02.2017 11:03

Profesorice VELIKA SI.

ODGOVORITE
Name

nikola

28.02.2017 11:05

Profesorice veliki pozdrav iz Republike Srpske.

ODGOVORITE
Name

lala

28.02.2017 11:07

kako kaze pisac svakih 5o godina budale progovore, pametni zacute a fukare se obogate a ima i ona narodna kolo srece se okrece ko bi gori sad je doli valjda ce i to doci postovanje profesirici.

ODGOVORITE
Name

vjeko

28.02.2017 11:11

Ulica i samo ulica.

ODGOVORITE
Name

vesna

28.02.2017 11:12

Veliki tekst. Prvo čistiti svoje dvorište.

ODGOVORITE
Name

БЛ

28.02.2017 12:00

Свака част! Овакви људи би требало да се удружују и уче народ.

ODGOVORITE
Name

BB

28.02.2017 12:34

Rjecnikom alkara, pravo u sridu.

ODGOVORITE
Name

Troclano

28.02.2017 12:58

Delicka, Cenicka i Pendes u predsjednistvo. Dobra ideja, desice se kad na vrbi rodi grozdje.!

ODGOVORITE
Name

malo sutra

28.02.2017 19:48

Gdje nađe Pendeš?? Čovićevu marionetu koja je i sama ogrezla u kriminalu.

Name

Mislim

01.03.2017 16:44

Gdje svrsta Cenicku i Pendesevu sa ovom profesoricom. Bile su u vlasti pa sta su uradile. Utopile se u sivilo vlasti i grickale plate i privilegije

Name

cups

28.02.2017 21:22

Najbolja si

ODGOVORITE
Name

Mila

28.02.2017 21:58

Svaka ti je na mjestu. Svaka to čast. Nažalost, dvije trećine je glupo, pola jedne trećine bogato, a pola trećine pismenih i pametnih koji nisu kupili diplome ne mogu sa glupim sugrađanima ništa učiniti, jer su u manjini.

ODGOVORITE
Name

duško

01.03.2017 06:43

Iskrene čestitke gospođi Delić na odvaznosti i hrabrosti za napisanu istinu! Nadam se da narod konačno svaća gdje leži problem ?

ODGOVORITE
Name

Bas tako

01.03.2017 17:18

Trebace puno narodu da shvati, ali vrijedi probati. Zato profesoricu treba podrzati.

Name

Prijedlog

01.03.2017 17:08

Profesorica treba da nadje "srodne duse" i u ostala dva naroda i naprave zajednicki pokret na nivou BiH. Nakon toga krenuti u prosvjecivanje zaludjelog naroda

ODGOVORITE
Name

vihor

01.03.2017 20:00

Jedino ,što e je sporno ,to je inercija ,još ,,putujemo.,,dok glavom neudarimo u Zid .A,kada se to desi ,bojim se da čemo "nesuvislo potupati ošamućeni zaboravljajući ...razloge zbog čega se to desilo ,jer Bosanskoherčegovasta Glava je jedinstvena na prostorima Balkana ,a Bogme i šire ,jedna ,,kvrga,,dvije ili tri nisu niki"problem .

ODGOVORITE