Ovaj čovjek je - Kralj izmjena!

Da li znate gde bi bila Sevilja na tabeli bez bodova koje su joj deneli rezervisti?!

Fudbal 27.02.2017 | 17:00
Ovaj čovjek je - Kralj izmjena!
Sevilja je šampion preokreta, to smo konstatovali mnogo pre današnjeg preokreta protiv Betisa, a Horhe Sampaoli je kralj izmena! Argentinski stručnjak krunisan je danas, pošto je u toj kategoriji pretekao svog zemljaka Dijega Simeonea i poveo trku na neobičnoj tabeli trenera koji su svojim zamenama direktno uticali na bodove ekipe. 

Sampaoli je danas u velikom gradskom derbiju gubio od Betisa sa 0:1, a onda je u 46. minutu na teren umesto Muda Vaskeza poslao Visentea Iboru i dočekao da mu taj momak 14 minuta pre kraja donese trijumf. 

Na poslednjih sedam utakmica Sevilja je zahvaljujući izmenama osvojila čak 12 bodova?! Sećate se? Jovetić protiv Reala u 91, Sarabija protiv Osasune u Pamploni u 92, pa Koreau 80. na Kanarskim ostrvima. Prošlog vikenda Vitolo je ušao i potvrdio trijumf nad Eibarom.

Ovo danas mu dođe kao šlag na tortu. U najvažnijoj utakmici za klub, pa još posle totalnog preokreta.

Do ovog kola s izmenama je najuspešniji bio Čolo Simeone. Njemu mu rezervisti doneli 11 bodova, a Zinedinu Zidanu svega sedam. Sampaoliju ove sezone ukupno - 14. Bez tih bodova seviljski tim imao bi svega 38 poena i bio sedmi na tabeli. Ne treba da govorimo da je trenutno drugi, odmah iza Reala i to samo zahvaljujući lošijoj gol-razlici...    

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar