Ivanić uputio pismo Sudu pravde u Hagu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić uputio je pismo Međunarodnom sudu pravde u Hagu kojim je osporio bilo čije pravo da u ime BiH podnosi aplikacije, jer o tom ne postoji odluka institucija BiH, rečeno je Srni u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Bosna i Hercegovina 21.02.2017 | 17:25
Ivanić uputio pismo Sudu pravde u Hagu
"Pismo istog sadržaja uputio je i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak.

Ivanić je već u više navrata najavio da će ponovo obavijestiti Međunarodni sud u Hagu u slučaju da bilo ko pokuša da podnese aplikaciju u ime BiH", rečeno je u kabinetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Iz kabineta su podsjetili na Ivanićevu jučerašnju izjavu sa konferencije za novinare da će, kada aplikacija bude podnesena, pismo biti upućeno posredstvom specijalnog izaslanika, s obzirom na uticaj i pritisak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića na ambasadora BiH u Holandiji Mirsadu Čolaković.

(Srna)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kiki

21.02.2017 16:32

Au sto ste dosadni sa tim sudom i revizijom. Et ti u Hagu nemaju pojma o svom poslu vec su spali na to da ih Ivanic i Crnadak upozoravaju sta je dozvoljeno a sta ne. Ja mislim da se i te sudije cepaju od smjeha na vasa pisma.

ODGOVORITE
Name

Dzoo

21.02.2017 18:03

Mi ne priznamo sud sta pises ako je nelegalno.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

22.02.2017 05:16

Trazeci pomoc od Medjunarodnog Suda Pravde u Hagu za resavanje unutrasnjih problema u BiH se priznaje njegovo prvenstvo i nadleznost nad pravnim institucijama i Ustavom u BiH i Novi Medjunarodni svjetski poredak. Trazeci i ocekujuci pomoc iz Haga za resavanje bosanski problema u stvarnosti se trazi i ocekuje od SRBski dzelata i grobara da pokazu vise razu?evanja i pravednosti za obespravljene i ugrozene SRBe u BiH. Koliko ce takav SRBski postupak biti pametan i uspjesan vreme ce pokazati!

ODGOVORITE
Name

opozicija

22.02.2017 08:45

Mladene ostavi se Dodika,sam upao u g...a nek se sam vadi. Vi ,kako vas naziva takozvani SzP, mu trebate samo da ga cupate,jedino to nemoze niti zna bez vas.

ODGOVORITE