Omladina ostaje bez Dnevnog centra

Milenko Radmilović, predsjednik Udruženja roditelja i prijatelja omladine sa poteškoćama u razvoju “Vedar osmjeh”, tvrdi da se načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić i SNSD politički obračunavaju s njim od 2012. godine, a da im je sada cilj da smanjenjem granta Udruženju i neizmirenjem ranije nametnutih obaveza, zatvori “Dnevni centar”.

Republika Srpska 21.02.2017 | 17:17
Omladina ostaje bez Dnevnog centra
Radmilović kaže da se zaprepastio kada je video da je u Nacrtu budžeta opštine Bileća, koji će se naći pred odbornicima u petak, grant za Udruženje “Vedar osmjeh” u sklopu koga je i Dnevni centar, smanjen za 300 procenata. Od nekadašnjih 37 hiljada maraka 2012. godine, sada je predviđeno svega osam i po hiljada, a sve zbog, kako tvrdi Radmilović, neslaganja sa politikom načelnika Miljana Alaksića i SNSD-a.

“Nažalost, ti ljudi koji se obračunavaju sa mnom politički, oni misle da sam ja ovdje zaposlen, odnosno da imam neka primanja iz budžeta Udruženja. Ja ovdje radim volonterski, a uz to mogu da kažem da imam takvu nesreću da imam djete bolesno i upravo zbog tog djeteta dajem sve od sebe da podignem ovaj Dnevni centar, gdje mogu sva djeca sa teritorije Bileća da borave od 7 do 15 časova”, kaže Radmilović.

U Dnevnom centru zaposleno je pet osoba koje vode računa o 51 štićeniku, a kako kaže Radmilović, sve sa nekom vrstom invaliditeta bez obzira na političku pripadnost. Međutim, da stvar bude gora, pod pritiskom Miljana Aleksića i poslanika u Narodnoj skupštine Republike Srpske Radovana Vukovića, pripravnički je odobren i još jednoj ženskoj osobi, za koju je opština trebalo da obezbijedi dodatna sredstva, ali se to nikada nije desilo, zbog čega je Udruženje u dodatnim finansijskim problemima.

“Ovaj radnik koji je bio angažovan je njihov stranački vojnik, što znači da njima nije bitno da li je njihov stranački vojnik. Njima je bitno samo da pokušaju da mene urazume politički, a preko mene da unesreće 51 djete i porodice na teritoriji Opštine Bileća. Mi smo već od prošle godine počeli da zaostajemo upravo zbog problema finansiranja, koje su nam nametnule opštinske službe, zbog problema sa plaćanjem komunalnih usluga, struje, vode, tako da svakog dana očekujem kada će biti blokiran i zatvoren”, dodao je Radmilović.

Dnevni centar Udruženja „Vedar osmijeh“ jedino je mjesto u Bileći gdje omladina sa poteškoćama u razvoju vrijeme provodi uz druženje i sticanje radnih navika, gdje im je obezbijeđen obrok i gdje su, zapravo, sklonjeni sa ulice.

(BN televizija)

Komentari / 0

Ostavite komentar