Novi Pazar nije kažnjen, jer ne razumije srpski jezik?!!!

I ovo je moguće: Novi Pazar će u subotu igrati sa pojačanjima protiv Crvene zvezde, jer je suspenziju FSS odložio žalbom u kojoj je tražio da mu odluka bude saopštena na bošnjačkom jeziku.

Fudbal 17.02.2017 | 12:00
Novi Pazar nije kažnjen, jer ne razumije srpski jezik?!!!
Svašta smo videli i doživeli u srpskom fudbalu, pa nas ni ovo ne čudi.

S obzirom na to da u nedelji pred nastavak Superlige u fudbalu nisu pronašli novac da plate dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, što bi prema pravilima takmičenja bio osnovni uslov da registruju angažovana pojačanja za drugi deo sezone, u fudbalskim klubovima Novi Pazar i Borac Čačak morali su potraže alternativna rešenja.

I našli su ih…

U Novom Pazaru uspeli su suspenziju koju im je izrekla Disciplinska komisija FSS da stave van snage dopisom koji su, prema pisanju "Sportskog žurnala", poslali Komisiji za žalbe FSS i u kojem su naveli da im odluka o kazni bude dostavljena na njihovom, bošnjačkom jeziku, jer onu napisanu na srpskom nisu razumeli.

Pazarci su, zapravo, samo iskoristili pravo koje imaju prema Ustavu Republike Srbije.

FSS će, prema pisanju "Žurnala", morati da angažuje prevodioca za bošnjački jezik i napiše novo rešenje o zabrani registrovanja novih igrača, posle čega će Novi Pazar imati i pravo žalbe, što će dodatno odložiti odluku DK FSS.

Hipotetički, ovim trikom mogli bi da se služe svi klubovi iz krajeva zemlje u kojima se govori jezik nacionalnih manjina.

U Čačku ne mogu da se prave da ne razumeju srpski, ali su pronašli rešenje - dostavili su dokaz Fudbalskom savezu Srbije da jedno od dva rešenja koja su im poslata poštom, nisu dobili.

To je automatski značilo da je ukinuta pravosnažnost odluke, dok ceo proces ne bude ponovljen, a kasnije i bude prošao - pretpostavka je - kompletan žalbeni postupak.

Ovo su nova dva načina za zaobilaženje propisa FSS, nakon što su u prošlosti dodeljivane "uslovne licence".

Superliga Srbije počinje danas utakmicom Mladost Lučani - Radnički Niš (17.00), uz direktan prenos na Areni sport, a biće nastavljena u subotu i nedelju. Superligaši će, uprkos tome što nisu izmirili obaveze, a jesu angažovali pojačanja, moći da nastupe u najjačim sastavima.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar