Šta je potrebno da ovaj čovjek ostane selektor?!

Budućnost Nikole Grbića u reprezentaciji Srbije rešava se u nedelju. . .

Ostali sportovi 18.02.2017 | 14:45
Šta je potrebno da ovaj čovjek ostane selektor?!
Doneo nam je prvi trofej Svetske lige otkako se igra odbojka. Uneo novine u rad. (P)ostao cenjen među igračima. Samo nema papira da se potvrdi ostanak Nikole Grbića na funkciji selektora odbojkaške reprezentacije Srbije.

Praktičn od letos, kad nas je u Poljskoj obradovao zlatnom medaljom, nekada vrsni tehničar i sadašnji trener Verone ne „ni na nebu, ni na zemlji“ u rođenom Savezu, koji je borbom za vlast u drugi plan potisnuo pitanje vođe državnog tima. Ono i dalje stoji otvoreno, iako su i Grbić i novi predsednik OKS Zoran Gajić najavljivali da će sve biti rešeno neposredno posle novogodišnjih praznika.

Odtad je prošlo mesec i po dana...

„Koliko ja znam, tokom ove sedmice, ili tačno u nedelju, kad bude zasedao odbor OKS, znaće se da li ću nastaviti saradnju sa Savezom. Prenosim vam reči predsednika Zorana Gajića, koji će prisustvovati finalu Kupa Srbije za žene“, rekao je Grbić u razgovoru zaSportski žurnal.

Sporni su detalji ugovora koji mu je istekao završetkom Svetkse lige, otkad Srbija, praktično nema selektora A tima.

„Pre nekih desetak dana dobio sam predlog ugovora i dosta smo dikustovali o tome predsednik Gajić i ja. Bilo je nekih, rekao bih, problematičnih klauzula, pa je od mene traženo da napišem moj predlog, kako bi sve to trebalo da izgleda. Baš sam jutros (utorak, op. au) poslao odgovor i sad je sve na čelnicima Saveza“, pojasnio je Nikola Grbić.

Za to vreme beleži vrlo dobre rezultate sa Veronom u prvenstvu Italije. Za budućnost -kakav god odgovor OKS-a bude bio - ne mora da brine, jer...
„Godinu i po nisam imao nikakvu ponudu, a sad imam dva ugovora u rukama, mislim i na ovaj Savezov. Danas ćemo razgovarati o još nekim detaljima vezanim za produžetak saradnje sa Veronom, koja mi nudi ugovor na tri godine. Mislim da će se sve precizirati ovih dana“, dodao je Nikola Grbić.

Za našu odbojku čini se važnijim kakav će odgovor dobiti u nedelju. Može li neko da zamisli reprezentaciju bez Nikole Grbića?

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar