Još jedan skandal kod Trampovih

Savezni etički propisi zabranjuju zaposlenicima vlade da se koriste svojim položajem kako bi reklamirali proizvode svojih prijatelja

Svijet 15.02.2017 | 10:54
Još jedan skandal kod Trampovih
Ured za etiku američke vlade (OGE) zatražio je u utorak sankcije za Kejlin Konvej,, višu savjetnicu predsjednika Donalda Trampa, jer je "prekršila" propise pozivajući građane da kupuju proizvode predsjednikove kćerke Ivanke Tramp.
 
"Radi se o jasnom kršenju zabrane korištenja položaja", ocijenio je OGE i pozvao vladu da "razmotri disciplinske mjere protiv" Konvej, navodi se u pismu.
 
Savezni etički propisi zabranjuju službenicima vlade da se koriste svojim položajem kako bi reklamirali proizvode svojih prijatelja.

U intervjuu za televiziju Fox iz Bijele kuće Konvej je pozivom Amerikancima na kupovinu proizvoda Ivanke Trump odgovorila na odluku trgovačkog lanca Nordstrom da povuče liniju odjeće predsjednikove kćerke, prenose mediji.

(Agencije)

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

ovako

15.02.2017 12:00

Samo ne ljutiti ga. Nizak profil kako kazu na Zapadu tj. pravi se gluplji nego sto jesi. Njegov prst moze rasturiti pola planete, a vecina oko njega su sizofrenicari i to oni najgori- nesvjesni svoje bolesti i bez tableta.

ODGOVORITE