Komšije pomogle obnovu kuće

Prije tri dana porodicu Lolić iz Jošikove vode kod Banjaluke zadesila je strašna nesreća. Za manje od sat vremena, krov njihove kuće nestao je u plamenu koji su prourokovale neispravne elektroinstalacije.

Republika Srpska 10.02.2017 | 19:58
Komšije pomogle obnovu kuće
Komšije, rodbina i prijatelji, pomogli su da se kuća, u kojoj živi petočlana porodica Lolić, samo za tri dana ponovo osposobi  za stanovanje. Najstarija ukućanka, baka Slavka, koja sa sinom, snahom i dvoje unučadi živi od porodične invalidnine, neizmjerno je zahvalna.

-Hvala svima koji su nam se našli u nevolji i pomogli da opet imamo krov nad glavom, kaže 76-godišnja Slavka Lolić.

Krov je u potpunosti uništen u požaru pa je bilo potrebno izgraditi novu konstrukciju. U  tome ih nisu spriječili ni loši vremenski uslovi. Kažu da su Lolići to zaslužili.

-Oni su dobre komšije i zaslužili su da ih poštujemo i pomažemo. Okupili smo se i vlastitim snagama ponovo pokrili kuću da ne kisne", kaže komšija Jelenko Zdenković.         

Jedan od komšija je Lolićima dao građu, drugi crijep, a vrijedne ruke ostalih su radile. Kuća je stavljena pod krov, a Lolići se nadaju da će za manje od sedam dana ponovo spavati u svom domu.

(BN televizija)
 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

trange

10.02.2017 19:01

Svaka cast komsije,ovako se trebamo svi pomagati pa bi sve bilo lakse!

ODGOVORITE
Name

hm

10.02.2017 19:20

Svaka čast za komšije.

ODGOVORITE
Name

Lune

10.02.2017 20:00

Bravo moji banjalucani,to se zove humanost,to se zove ljudskost to se zove pokazati Dodikovom rezimu da narod nije kao on i njegova tajkunska hobotnica,narod je svoj,sa svojom mukom i svojim malim zovotima,bez njihove politike,njihovih lopovluka i punih vreca novca!

ODGOVORITE
Name

nešo

10.02.2017 20:50

E ovo je ono najvrijednije u nama, to što nam niko ne može oduzeti i uskratiti, to da imamo taj osjećaj da sve svoje obaveze zanemarimo, sve prepreke preskočimo i pomognemo onome kome je trenutno najpotrebnije, svaka čast ovim dobrim ljudima, ljudima velikog srca, na njihovoj požrtvovanosti i istrajnosti, svi treba da se ugledamo na njih....

ODGOVORITE
Name

Oo

12.02.2017 12:39

Svima dobrim ljudima da bog pomogne