Ponovo osnovali JP Rad i Agrarni fond

Odbornici skupštine grada Trebinja po drugi put u ovom sazivu osnovali su Agrarni fond i Javno preduzeće “Rad”, što su u opoziciji ocijenili kao neozbiljnost i nepripremljenost, ali i nepoznavanje zakona.

Republika Srpska 08.02.2017 | 16:58
Ponovo osnovali JP Rad i Agrarni fond
Odbornik PDP-a u skupštini grada Trebinja Zoran Anđušić istakao je da skupštinska većina sve primjedbe opozicije potpuno pogrešno tumači, a to se potvrdilo na primjeru osnivanja Agrarnog fonda i Javnog preduzeća “Rad”, o kojima se u dva mjeseca dva puta raspravljalo pred gradskim Parlamentom.

“Ovo je danas primjer kako ne treba da se pripremaju skupštine, kako se ne sluša glas opozicije. Na prošloj skupštini sam ukazivao prilikom osnivanja Agrarnog fonda i JP `Rad`, na nepravilnosti koje su bile u prijedlozima odluke. Nisu uvažavane, a danas se ispostavilo da se one moraju mjenjati i umjesto da se taj posao uradio na prošloj skupštini, mi smo potrošili dva mjeseca i vraćamo se na istu odluku”, kaže Anđušić.

Predsjednik skupštine Dragoslav Banjak kaže da se radi sve u skladu sa zakonom, statutom i poslovnikom, te da nije u pitanju nepriprimljenost.

“Postojela su pravne nedoumice, donijeli smo, istina, određene odluke na prethodnoj sjednici, a sada smo praktično izmijenili te odluke, dopunili svim onim što smo smatrali da je neophodno, ono što je predlagač i određivač smatrao. Zadatak skupštine je prije svega da sve materijale dobijemo za koje predlagači odgovoraju, a da mi provedemo procedure u skladu sa zakonom”, istakao je Banjak.

Skupštinska većina, između ostalog, usvojila je i odluku o provođenju izbora u mjesnim zajednicama, te raspravljala o izradi zoning plana „Petrina-Podgljivlje“.

(BN televizija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Goca Dobranic novi spot za nasu Hercegovinu i RS

09.02.2017 15:47

Slusamo malo muziku i gledamo novi spot iz TB. http://trebinjedanas.com/content/pogledajte-novi-spot-goce-dobranić

ODGOVORITE