Поново основали ЈП Рад и Аграрни фонд

Одборници скупштине града Требиња по други пут у овом сазиву основали су Аграрни фонд и Јавно предузеће “Рад”, што су у опозицији оцијенили као неозбиљност и неприпремљеност, али и непознавање закона.

Република Српска 08.02.2017 | 16:58
Поново основали ЈП Рад и Аграрни фонд
Одборник ПДП-а у скупштини града Требиња Зоран Анђушић истакао је да скупштинска већина све примједбе опозиције потпуно погрешно тумачи, а то се потврдило на примјеру оснивања Аграрног фонда и Јавног предузећа “Рад”, о којима се у два мјесеца два пута расправљало пред градским Парламентом.

“Ово је данас примјер како не треба да се припремају скупштине, како се не слуша глас опозиције. На прошлој скупштини сам указивао приликом оснивања Аграрног фонда и ЈП `Рад`, на неправилности које су биле у приједлозима одлуке. Нису уважаване, а данас се испоставило да се оне морају мјењати и умјесто да се тај посао урадио на прошлој скупштини, ми смо потрошили два мјесеца и враћамо се на исту одлуку”, каже Анђушић.

Предсједник скупштине Драгослав Бањак каже да се ради све у складу са законом, статутом и пословником, те да није у питању неприпримљеност.

“Постојела су правне недоумице, донијели смо, истина, одређене одлуке на претходној сједници, а сада смо практично измијенили те одлуке, допунили свим оним што смо сматрали да је неопходно, оно што је предлагач и одређивач сматрао. Задатак скупштине је прије свега да све материјале добијемо за које предлагачи одговорају, а да ми проведемо процедуре у складу са законом”, истакао је Бањак.

Скупштинска већина, између осталог, усвојила је и одлуку о провођењу избора у мјесним заједницама, те расправљала о изради зонинг плана „Петрина-Подгљивље“.

(БН телевизија)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Гоца Добраниц нови спот за насу Херцеговину и РС

09.02.2017 15:47

Слусамо мало музику и гледамо нови спот из ТБ. хттп://требињеданас.цом/цонтент/погледајте-нови-спот-гоце-добранић

ОДГОВОРИТЕ