Golman Hal sitija ljetuje u Prijedoru!

Čuvar mreže engleskog Hal sitija i bivši reprezentativac Švajcarske Eldin Jakupović porijeklom je iz Kozarca kod Prijedora gdje dolazi na odmor gotovo svakog ljeta.

Fudbal 09.02.2017 | 08:30
Golman Hal sitija ljetuje u Prijedoru!
Jakupović je u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" istakao da nema ništa neobično u tome da na rukavicama nosi zastavu Bosne i Hercegovine.

"Ne vidim ništa neobično u tome, rođen sam u BiH. Istina odrastao sam u Švajcarskoj, ali moja krv je bosanska i s ponosom nosim tu zastavu", rekao je Jakupović.

Priznao je da kad god mu obaveze dozvole navrati do Kozarca pored Prijedora, gdje živi njegova brojna rodbina.

"Naravno da volim doći u Kozarac. Zimi imam manje vremena, ali tokom ljetnje pauze, kad god mogu dođem do Kozarca. Tu mi živi porodica, tu sam srećan".

I njegova supruga je iz ovog mjesta kod Prijedora, ali je rođena u Ljubljani.

"Kuva mi bh. specijalitete, ali moram paziti da se ne udebljam. Familija mi je na prvom mjestu. Slušam samo našu muziku, u svlačionici često puštam naše pjesme. Uz mene je u Halu i reprezentativac Srbije Lazar Marković a doskora je bio i Hrvat Nikica Jelavić".

Jakupović je priznao i da je u dobrim odnosima sa golmanom Čelsija i reprezentacitvcem BiH Asmirom Begovićem, a prokomentarisao je i kapitena "zmajeva" Edina Džeka, koji je ostavio pristojan trag u dresu Mančester sitija prije odlaska u Romu.

"Džeko je igračina. Takav igrač teško da će se roditi u BiH u narednih nekoliko godina", rekao je između ostalog golman Hal sitija za sarajevski dnevnik.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar