Superboul gledalo 111,3 miliona navijača!

U pitanju je prosečan broj gledalaca u jednom minutu direktnog prenosa finala NFL-a...

Ostali sportovi 08.02.2017 | 20:15
Superboul gledalo 111,3 miliona navijača!
Jedan od najuzbudljivijih, ako ne i najuzbudljiviji Superboul svih vremena, koji je odigran u noći između nedelje i ponedeljka privukao je 111,3 miliona gledalaca, objavila je američka TV Foks.

Naravno, to nije ni približno ukupan broj TV gledalaca, pošto je ovde u pitanju prosečan broj u jednom minutu prenosa. Kako je finale NFL-a između Nju Inglanda i Atlante trajalo i rezultat razvijao, tako se i značajno menjao broj posmatrača, te je pri vođstvu Atlante od 28:3 istog trenutka broj opao za čak četiri miliona. Međutim, kada su krenuli produžeci dostignut je rekord za ovaj prenos od 117,7 miliona. Takođe, veliki broj gledalaca, njih 117,5 miliona gledalo je šou na poluvremenu, to jest koncert Lejdi Gage.

Rekord po broju gledala što se tiče Super boula i dalje drži onaj iz 2015. od 114,4 miliona., kada su Patriote savladale Sijetl Sihokse. Prošle godine sudar za trofej Vinsa Lombardija između Denvera i Karoline dostigao je 111,9 miliona gledalaca. Kolike su to cifre najbolje govori podatak da je inaguraciju predsednika Donalda Trampa pratilo uživo 12,2 miliona gledalaca.

Izvor: mozzartsport

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar