Todorić realno: Zvezda je mnogo jača od nas!

"Ukoliko se ponovo sretnemo sa crveno-belima, pokušaćemo da dođemo do nove pobede i napravimo još jedno iznenađenje", rekao je funkcioner crno-belih.

Košarka 08.02.2017 | 18:15
Todorić realno: Zvezda je mnogo jača od nas!
Sportski direktor Partizana Dragan Todorić smatra da će pobeda u drugom večitom derbiju imati ogroman značaj na psihološkom planu za ekipu Aleksandra Džikića, ali da se po pitanju odnosa snaga još uvek ništa nije promenilo i da Crvena zvezda ima najjači tim na Jadranu.

Ako sve bude prema očekivanjima novi večiti derbi bismo mogli da gledamo već 19. februara u dvorani Čair, gde se očekuje veliko finale između beogradskih večitih rivala.

"Novi susret Zvezde i Partizana moguć je već u finalu Kupa Radivoja Koraća. To takmičenje je stvarno specifično i neće biti lako igrati tri utakmice zaredom. Moramo prvo da savladamo Dunav, što ne bi trebalo da bude problem, zatim nas očekuje polufinale sa Mega Leksom ili Dinamikom i na kraju finale, najverovatnije sa Zvezdom. Ukoliko se ponovo sretnemo sa crveno-belima, pokušaćemo da dođemo do nove pobede i napravimo još jedno iznenađenje", rekao je Todorić za Informer.

Čelnik crno-belih kaže da će trijumf u nedeljnom večitom derbiju podići samopouzdanje košarkaša Partizana.

"Odigrali smo dobar meč i došli do pobede koja nam je veoma bitna. Trijumf u derbiju nam podiže samopouzdanje i pokazuje nam da možemo da igramo protiv jačeg od sebe. To nam mnogo znači. Crveno-beli su i pored ovog poraza mnogo jači od nas. Ove sezone su definitivno najbolji tim u regionalnoj ligi, a dobro igraju i u Evropi. Mi sad moramo da razmišljamo o narednim mečevima u ABA ligi. Na dobrom smo putu da osiguramo drugo mesto na tabeli".

Crno-beli u sredu (20.00) u Grčkoj igraju prvi meč plej-ofa Lige šampiona protiv solunskog Paoka.

"Ovo će biti susret dva bratska kluba. Moramo dobro da odigramo od starta i ne smemo da razmišljamo kako ćemo imati još jednu utakmicu pred našim navijačima da se vadimo. Verujem da će naši navijači napraviti dobru atmosferu, kao što su uradili u derbiju. Napravili su pravi evroligaški ambijent i pokazali igračima kojim putem bi trebalo da idu", zaključio je Todorić.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar