Roma prodaje štopera Interu za klupski rekord u velikom kineskom poslu!

A dovodi zamenu za džabe! Problemi sa finansijskim fer-plejom teraju na Vučicu na takve poteze.

Fudbal 09.02.2017 | 20:00
Roma prodaje štopera Interu za klupski rekord u velikom kineskom poslu!
Roma je prošlog leta izgubila Miralema Pjanića, ali je odolela ponudama za Najngolana,Ridigera, Manolasa i ostale najvrednije igrače. Ipak, narednog leta će morati nekoga da proda jer su u finansijske knjige u debelom minusu i moraće da ih „ispegla“. Problemi sa finansijskim fer-plejom teraju rimki klub da narednog leta popuni kasu prodajom nekog od najskupljih igrača, a izbor je pao na Kostasa Manolasa.

Grčki štoper je i letos bio na Čelsijevoj meti, ove zime se opet dovodio u vezu sa Arsenalom, ali je najverovatnija opcija da će preći u Inter na kraju sezone. Iako bi Roma najradije da ne pojačava direktne rivale, interes Čelsija i Arsenala nije toliko jak kao Interov.

Kineski gigant Suning je prošlog leta izdvojio ozbiljan novac za dovođenje Žoao Marija,Gabrijela Barbose i Antonija Kandreve, ove zime je realizovao najveći januarski transfer u Seriji A dovođenjem Galjardinija iz Atalante, a za leto je spremio još veće planove.

Spekuliše se da će Suning uložiti oko 150.000.000 evra u letnji prelazni rok i da će prvo pojačanje biti Manolas (drugo je Rikardo Rodrigez) za kojeg su spremni da plate ogroman novac. Visina transfera će iznositi između 35.000.000 i 45.000.000 evra u zavisnosti da li će to biti fiksno obeštećenje ili pozajmica s obaveznim otkupom ugovora i bonusima. Kako god, biće to najskuplja prodaja u istoriji Rome.

Inter je već sa Manolasom dogovorio uslove ugovora i Grk je pristao na petogodišnji ugovor vredan 4.500.000 evra godišnje koji će ga učiniti jednim od najplaćenijih defanzivaca lige. Što mu je i bio cilj s obzirom da ga je Roma izigrala za produžetak ugovora i povećanje plate sa aktuelnih 1.800.000 evra po sezoni.

Manolas je jako bitan igrač za Romu, ali joj je finansijska injekcija trenutno bitnija. SaManolasom na terenu, Vučica prima 0,88 golova po meču, dok bez njega u odbrani prima  1,2 gola po utakmici. Ipak, Rimljani već traže zamenu za Grka i na dobrom su putu da je nađu.

Reč je o dugogodišnjem kapitenu Fjoirentine, Gonzalu Rodrigezu. Argentinac je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Violom i narednog leta će napustiti klub kao slobodan igrač. Trenutno je slobodan da potpiše predugovor. Rodrigez traži ugovor vredan 1.500.000 evra po sezoni što će Roma posle Manolasove prodaje rado da mu isplati. Ukoliko Fjorentina ne ponudi više, što je malo verovatno.

Realan scenario je da Manolas na leto zaduži opremu Nerazura, a da ga Rodrigez zameni u Rimu. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar