Kunu se u Putina, a trče za Trampom

"S obzirom da je Robert Tramp, kao i njegov brat, karijeru izgradio u građevinskoj industriji i da među poslovnim partnerima ima i onih porijeklom iz Banjaluke, iz naselja Lauš, napravljena je cijela strategija za ostvarenje nauma da se privoli posjeti Republike Srpske..."

Republika Srpska 05.02.2017 | 17:57
Kunu se u Putina, a trče za Trampom
Ministar MUP-a Republike Srpske Dragan Lukač i šef banjalučke Komunalne policije, Milenko Letić, obećali su Miloradu Dodiku da će pokušati da do jeseni dovedu Roberta Trampa u Banjaluku.

Više osoba bliskih SNSD uveliko pokušavaju da stupe u kontakt s bratom američkog predsjednika Donalda Trampa, Robertom, kako bi ga pozvali da do jeseni posjeti Banjaluku i Republiku Srpsku, saznaje magazin Faktor iz izvora bliskih srpskim lobistima u Americi.

"S obzirom da je Robert Tramp, kao i njegov brat, karijeru izgradio u građevinskoj industriji i da među poslovnim partnerima ima i onih porijeklom iz Banjaluke, iz naselja Lauš, napravljena je cijela strategija za ostvarenje nauma da se privoli posjeti Republike Srpske", navode isti izvori, konkretizujući prilike: da su zbog porodičnih veza sa srpskim građevincem u Njujorku najaktivniji ministar policije Dragan Lukač i šef komunalne policije u Banjaluci, Milenko Letić.



Tu je i šef Predstavništva Republike Srpske u SAD, Obrad Kesić, koji tvrdi da su predsjednik Dodik i Vlada odmah poslije izbora u SAD sazvali sastanak svih ključnih ljudi koji se bave spoljnom politikom.

"Napravljen je pregled novonastale situacije i plan za dalji rad pod novim okolnostima, sa jasnim ciljevima", kaže Kesić.

Da je porodica bila ključna u Trampovoj kampanji, pokazuju i redovna pojavljivanja na mitinzima sa suprugom Melanijom i djecom. Jedino Robert Tramp nije bio u centru pažnje jer se 90-tih povukao iz javnosti, nakon što se razveo a potom oženio bivšom sekretaricom. Ali je učestvovao u vođenju lokalnih događaja za prikupljanje sredstava za bratovljevu kampanju, a kad su ga upitali zbog čega se nije aktivno zalagao odgovorio je kratko - podržava Donalda hiljadu odsto.



Trumpa izabrao građevinski lobi

Donald Tramp poslovnu karijeru započeo je 70-ih, a danas mu se imovina procijenjena je na oko 4,5 milijarde dolara, uglavnom zahvaljujući poslovima u građevinskoj industriji.

Na Forbsovoj listi je 324. pa je ujedno i najbogatiji američki predsjednik, ali i prvi koji nije služio vojsku i nije imao nikakvu političku funkciju. Za razliku od Obame koji je ’služio’ vojnoj industriji, Trampa su na vlast doveli građevinci.

(Faktor magazin)

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

lily schit

05.02.2017 17:13

Ko ovde kopa na dnu rupe i dalje !?

ODGOVORITE
Name

06.02.2017 05:59

Pa Mile je uvjek bio dvolican i veci broj tajkuna i ministara oko njega ljigavci i lazne patriote za slavama i festama punih zena su nadobusne muskarcine....

Name

Lune

05.02.2017 17:20

Jadni narod,kako manipulisu sa njime!? Slikaju se sa Putinom a Boga mole da im se Amerikanci smiluju!? To je ta dvolicnost nase politike!

ODGOVORITE
Name

ori

05.02.2017 18:45

I ne kontaju da ce im za ulazak u Europsku unije trebat Njemacka a ne Amerika. Amerika je vise za ulazak u nato a da mogu nekog ugurat u eu ugurali bi Tursku davno..na kraju cete morat u njemacku odgovarat na neka pitanja za pristupne pregovore koja nemaju nikakve veza sa trampom i putinom.izgleda da ste promasili adresu za ulazak u EU

Name

Krsti se Krstivoje

05.02.2017 20:01

EU polako ali sigurno puca po savovima i sto bi neko tezio da ide na mjesto koje nestaje?

Name

SRBovska pamet

05.02.2017 17:28

Samo se vi SNSD-iigrajte. Kako ste krenuli i Keljmendija će Američki Federalni Sud skinuti sa liste, samo će vaša pevaljka bez krajnika ostati na njoj. Koji pacijenti? Koji mentoli Bog te, da čovjek osim psovanja ne zna šta bi napisao...

ODGOVORITE
Name

E

05.02.2017 17:29

Cuj nije sluzio vojsku, pa kako ce je sluziti kad je bio na vojnoj akademiji, kod novinara je moto prepisi pa kako bude

ODGOVORITE
Name

Missko

05.02.2017 17:29

kako dovesti Roberta Trampa? Jednostavno, uplatis na njegov racun milion dolara i on dodje. Slikanje i izjave uracunate u cijenu. Dragan Lukac i kompanija o spoljnoj politici znaju koliko i mali Perica. I imaju na nju isto toliko uticaja.

ODGOVORITE
Name

Re

05.02.2017 18:40

Od svega je najgore sto ce ga bas ukopat i ima da zavrsi na dozivotnoj crnoj listi.

Name

samo pitam

05.02.2017 19:32

Ko je Robert Tramp ??

Name

Crtic

05.02.2017 20:24

Da si gledao ,,Simpsonove,, znao bih, a ovako...

Name

labud

05.02.2017 21:56

Haha, smijesno. Ovdje opet neko lovi u mutnom, odnosno gleda kako da izmuze "Dodikovu", odnosno vladinu kasicu-prasicu, a sve pod izgovorom lobiranja da Trumpa dovedu u RS. Pa u to ne moze povjerovati ni dijete iz obdanista, a kamo li imalo ozbiljna odrasla osoba.

ODGOVORITE
Name

Konacno pametni

05.02.2017 22:04

Odlicno.Konacno i mi Srbi pametni da sjedimo na dvije stolice.

ODGOVORITE
Name

Zombi

05.02.2017 22:11

Znaci to im je sad zvaka do jeseni? Ccc. Sta sve nece izmisliti. Ima li stvarno jos budala koji vjeruju ovim lazovima?

ODGOVORITE
Name

Nije vic

06.02.2017 06:17

Eto šećer pitanja. Eto pitanja za prežvakavanje, dostojno kladionica i kladioničara: Hoće l' doći Robert.., Neće l' doći Robert..??

ODGOVORITE