Куну се у Путина, а трче за Трампом

"С обзиром да је Роберт Трамп, као и његов брат, каријеру изградио у грађевинској индустрији и да међу пословним партнерима има и оних поријеклом из Бањалуке, из насеља Лауш, направљена је цијела стратегија за остварење наума да се приволи посјети Републике Српске..."

Република Српска 05.02.2017 | 17:57
Куну се у Путина, а трче за Трампом
Министар МУП-а Републике Српске Драган Лукач и шеф бањалучке Комуналне полиције, Миленко Летић, обећали су Милораду Додику да ће покушати да до јесени доведу Роберта Трампа у Бањалуку.

Више особа блиских СНСД увелико покушавају да ступе у контакт с братом америчког предсједника Доналда Трампа, Робертом, како би га позвали да до јесени посјети Бањалуку и Републику Српску, сазнаје магазин Фактор из извора блиских српским лобистима у Америци.

"С обзиром да је Роберт Трамп, као и његов брат, каријеру изградио у грађевинској индустрији и да међу пословним партнерима има и оних поријеклом из Бањалуке, из насеља Лауш, направљена је цијела стратегија за остварење наума да се приволи посјети Републике Српске", наводе исти извори, конкретизујући прилике: да су због породичних веза са српским грађевинцем у Њујорку најактивнији министар полиције Драган Лукач и шеф комуналне полиције у Бањалуци, Миленко Летић.



Ту је и шеф Представништва Републике Српске у САД, Обрад Кесић, који тврди да су предсједник Додик и Влада одмах послије избора у САД сазвали састанак свих кључних људи који се баве спољном политиком.

"Направљен је преглед новонастале ситуације и план за даљи рад под новим околностима, са јасним циљевима", каже Кесић.

Да је породица била кључна у Трамповој кампањи, показују и редовна појављивања на митинзима са супругом Меланијом и дјецом. Једино Роберт Трамп није био у центру пажње јер се 90-тих повукао из јавности, након што се развео а потом оженио бившом секретарицом. Али је учествовао у вођењу локалних догађаја за прикупљање средстава за братовљеву кампању, а кад су га упитали због чега се није активно залагао одговорио је кратко - подржава Доналда хиљаду одсто.



Трумпа изабрао грађевински лоби

Доналд Трамп пословну каријеру започео је 70-их, а данас му се имовина процијењена је на око 4,5 милијарде долара, углавном захваљујући пословима у грађевинској индустрији.

На Форбсовој листи је 324. па је уједно и најбогатији амерички предсједник, али и први који није служио војску и није имао никакву политичку функцију. За разлику од Обаме који је ’служио’ војној индустрији, Трампа су на власт довели грађевинци.

(Фактор магазин)

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

лилy сцхит

05.02.2017 17:13

Ко овде копа на дну рупе и даље !?

ОДГОВОРИТЕ
Name

06.02.2017 05:59

Па Миле је увјек био дволицан и веци број тајкуна и министара око њега љигавци и лазне патриоте за славама и фестама пуних зена су надобусне мускарцине....

Name

Луне

05.02.2017 17:20

Јадни народ,како манипулису са њиме!? Сликају се са Путином а Бога моле да им се Американци смилују!? То је та дволицност насе политике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ори

05.02.2017 18:45

И не контају да це им за улазак у Еуропску уније требат Њемацка а не Америка. Америка је висе за улазак у нато а да могу неког угурат у еу угурали би Турску давно..на крају цете морат у њемацку одговарат на нека питања за приступне преговоре која немају никакве веза са трампом и путином.изгледа да сте промасили адресу за улазак у ЕУ

Name

Крсти се Крстивоје

05.02.2017 20:01

ЕУ полако али сигурно пуца по савовима и сто би неко тезио да иде на мјесто које нестаје?

Name

СРБовска памет

05.02.2017 17:28

Само се ви СНСД-ииграјте. Како сте кренули и Кељмендија ће Амерички Федерални Суд скинути са листе, само ће ваша певаљка без крајника остати на њој. Који пацијенти? Који ментоли Бог те, да човјек осим псовања не зна шта би написао...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е

05.02.2017 17:29

Цуј није слузио војску, па како це је слузити кад је био на војној академији, код новинара је мото преписи па како буде

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мисско

05.02.2017 17:29

како довести Роберта Трампа? Једноставно, уплатис на његов рацун милион долара и он додје. Сликање и изјаве урацунате у цијену. Драган Лукац и компанија о спољној политици знају колико и мали Перица. И имају на њу исто толико утицаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.02.2017 18:40

Од свега је најгоре сто це га бас укопат и има да заврси на дозивотној црној листи.

Name

само питам

05.02.2017 19:32

Ко је Роберт Трамп ??

Name

Цртиц

05.02.2017 20:24

Да си гледао ,,Симпсонове,, знао бих, а овако...

Name

лабуд

05.02.2017 21:56

Хаха, смијесно. Овдје опет неко лови у мутном, односно гледа како да измузе "Додикову", односно владину касицу-прасицу, а све под изговором лобирања да Трумпа доведу у РС. Па у то не мозе повјеровати ни дијете из обданиста, а камо ли имало озбиљна одрасла особа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Конацно паметни

05.02.2017 22:04

Одлицно.Конацно и ми Срби паметни да сједимо на двије столице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зомби

05.02.2017 22:11

Знаци то им је сад звака до јесени? Ццц. Ста све неце измислити. Има ли стварно јос будала који вјерују овим лазовима?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није виц

06.02.2017 06:17

Ето шећер питања. Ето питања за прежвакавање, достојно кладионица и кладионичара: Хоће л' доћи Роберт.., Неће л' доћи Роберт..??

ОДГОВОРИТЕ