Sud blokirao Trampovu odluku

Američki sudija u Seattleu je blokirao zabranu ulaska putnicima iz sedam pretežno muslimanskih zemalja u Sjedinjene Američke Države, koju je prošlog petka donio američki predsjednik Donald Tramp.

Svijet 04.02.2017 | 10:14
Sud blokirao Trampovu odluku
Federalni sudija James Robart presudio je protiv zabrane koja je dovela do niza protesta i konfuzije na američkim aerodromima te oduzimanja oko 60.000 viza.

Američkim aviokompanijama rečeno je da nastave raditi kao i prije zabrane, odnosno da se pojedinci sa validnim vizama mogu ukrcavati na letove ka SAD-u. Aviokompanije rade na ažuriranju informacija na svojim web stranicama.

Bijela kuća namjerava nastaviti borbu te su najavili žalbu na ovu odluku.

(Agencije)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

borac

04.02.2017 09:21

Sta znaci sud a nasi kako Baja kaze.

ODGOVORITE
Name

To je to

04.02.2017 09:30

To je to sto drugi imaju a mi ne. Kod nas presednik iznad svega. U nas nema vladavine prava. Samo bosovi .....

ODGOVORITE
Name

Hahaha

04.02.2017 09:45

Ovo je JEDINI RAZLOG zašto Dodiku, Čoviću i kompaniji smetaju strane sudije u Ustavnom Sudu. Treba sve "normalne stranke" insistirati da svih devet sudija budu stranci narednih 100 godina.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

04.02.2017 12:24

U pravu ste. Duh Istine Hristove i Pravde Bozije moguce je postici duhovnim preporodom u svakom pokolenju ali mudrost i kulturne vrednosti bilo kojeg naroda se nasledjuju iz pokolenja u pokolenje. Zbog toga u republikama bivse Jugoslavije medju narodima nema istinske obnove, napretka i zajednickog suzivota sve dok Zakonom Zivota ne izumru sadasnja komunizmom i mrznjom zarazene ljudska pokolenja ogrezla u prevarama i lopovluku svake vrste.

Name

USA

04.02.2017 12:01

Tako se to radi.Zamisli da Dodik je predjesdnik USA i kaze da sud preglasava ovu ili onu naciju a u Americi nema nacije , vjere ..koja ne zivi..Čak ni jedan političar ne komentariše sudsku odluku a kamo li da je isprava ..Dodiku je vise stalo da sjede ona trojica stranih sudija da bi imao narod sa čime rajcati i govoriti da su Srbi zbog stranih sudija preglasani.On dobro zna da strane sudije nece ići i kad bi on dubio na glavi. On ih samo koristi za svoje ciljeve.Baci prašinu narodu u oci ..

ODGOVORITE
Name

Sramota

04.02.2017 12:07

Znači samo Dodiku i Keljmendiju zabrana ulaska u Ameriku?

ODGOVORITE