Generalni sekretar NATO-a u Sarajevu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg posjetiće danas Sarajevo gdje će se sastati sa zvaničnicima BiH.

Bosna i Hercegovina 02.02.2017 | 07:54
Generalni sekretar NATO-a u Sarajevu
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i članovi Predsjedništva Bakir Izetbegović i Dragan Čović sastaće se Stoltenbergom u 10.30 časova u zgradi Predsjedništva. Konferencija za novinare zakazana je u 11.15 časova.

Nakon posjete Predsjedništvu BiH, Stoltenberg će u zgradi Parlamentarne skupštine BiH u 12.00 časova imati susrete sa članovima kolegijuma Predstavničkog doma i Doma naroda, parlamentarnih komisija, te delegacijom Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić razgovaraće Stoltenbergom u zgradi zajedničkih institucija BiH, sa početkom u 12.40 časova.

Sa Stoltenbergom će razgovarati i delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, koju će predvoditi ministar odbrane Marina Pendeš. Doček Stoltenberga planiran je za 14.15 časova ispred zgrade Doma Oružanih snaga BiH.

Protoklom je planirano obraćanje Pendeševe i Stoltenberga, a potom će se generalni sekretar NATO-a susresti sa pripadnicima Oružanih snaga BiH koji su učestvovali u misijama NATO-a.

Izvor:Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar