Ivanić sa ambasadorima: Vratiti političku klimu u BiH na normalan kolosijek

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić naglasio je potrebu da se, osim domaćih političara, i međunarodni predstavnici aktivno uključe pozitivnim inicijativama da bi zajednički opštu političku klimu u BiH vratili na normalan kolosijek.

Bosna i Hercegovina 01.02.2017 | 21:49
Ivanić sa ambasadorima: Vratiti političku klimu u BiH na normalan kolosijek
On je tokom sastanaka sa stranim ambasadorima u BiH ukazao da je samo tako u institucije ponovo moguće vratiti pitanja koja su od životnog značaja za građane BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Ivanić je istakao da teme koje su otvorene i retorika koja se koristi podsjećaju na devedesete godine prošlog vijeka, što je ozbiljno zabrinulo i građane BiH, te da se BiH ne samo udaljila od puta ka budućnosti, već i vratila u prošlost.

On je izrazio zabrinutost u vezi s posljednjim dešavanjima na političkoj sceni i trenutnim razvojem prilika na unutrašnjem planu, navodi se u saopštenju.

Ivanić je danas u odvojenim susretima informisao ambasadore SAD u BiH Morin Kormak, Velike Britanije Edvarda Fergusona, Njemačke Kristijanu Homan i Rusije Petra Ivancova o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Treba

01.02.2017 21:01

Treba vratiti, ali mislim da je to moguće tek kada prijatelji ove države, i sa zapada i sa istoka, kazu dvojici politicara da se malo umire, spuste loptu na zemlju, i krenu pricati o normalnim temama bitnim za zivot.

ODGOVORITE
Name

re

01.02.2017 23:17

Usro se , posle baje , sledeci

Name

Trumpo

01.02.2017 21:35

Ma more ,ti i taj kuznjecov na jednu stranu a svi drugi na drugu stranu,ko je tu u pravu pitam se

ODGOVORITE
Name

kakvih li sve experata ovde ima

01.02.2017 23:32

haloo @Trumpo koji li si ti 'strucnjak' za diplomatiju ? Pitam se ko ti je taj Kuznjecov kojeg pominjes?

Name

Srbo

01.02.2017 22:17

Kako da, prvo ću ja malo srbovati, kršiti odluku ustavnog suda, zaoštrit odnose sa bošnjama svojim dodikističkim izjavama uoči 9.januara... ..a onda ću u februaru pravit se da ništa nije bilo, pozivat Bakira i bošnjačke političare na smirivanje tenzija.. držat drugima predavanja o potrebi dijaloga itd.

ODGOVORITE
Name

Re

01.02.2017 23:04

Nisi iskren ni sekunde. Dvolican si i mijenjas se kao vrijeme. Sto to nisi pricao prije referenduma i sto si pravio inat i postrojavao OS samo da bi nekome prkosio a sad bi da se vracas u neku normalu. Pa ne moze tako . Ne radi drugima ono sto nebi volio da tebi neko drugi uradi. Ti si gori od Dodika. On je mala beba za tebe.

ODGOVORITE