Prvi Ivanovićev intervju u Zenitu: Još uvijek mogu na vrhunskom nivou!

Uskoro na priprema u Španiji, debi protiv CSKA u prvom prolećnom kolu.

Fudbal 01.02.2017 | 19:00
Prvi Ivanovićev intervju u Zenitu: Još uvijek mogu na vrhunskom nivou!
Zimski čovek - Branislav Ivanović. Januar kao da je stvoren da u njemu kapiten srpske reprezentacije menja klub. Tako je bilo kad je 2004. iz Srema došao u OFKL Beograd, isti scenario ponovio se 2006. kad su ga Romantičari prodali Lokomotivi, pa je 2008. iz Moskve zapucao u London, da bi posle ravno devet godina napustio Čelsi i obukao dres Zenita.

Klub iz Sankt Peterburga doveo ga je kao slobodnog igrača i na tajn način dobio veliko pojačanje u trci sa moskovskim Spartakom, za titulu prvaka (razlika je pet bodova).

„Srećan sam što sam došao u veliki klub kakav je Zenit i verujem da zajedno možemo do uspeha. Nadao sam se da ću se jednog dana vratiti u Rusiju, motivisan sam i uveren da još mnogo godina mogu da igram na vrhunskom nivou. Uzbuđen sam što sam ovde i što je kompletan posao išao kao podmazan“, rekao je Ivanović u prvom obraćanju po dolasku na stadion „Petrovski“.

Prema rečima defanzivca koji će za tačno tri sedmice proslaviti 33. rođendan ne predstavlja mu problem na bilo koje mesto u odbrani da ga stavi trener Mirčea Lučesku.

„Najvažnije mi je da budem na terenu. Jednako dobro se osećam i kao desni bek i kao štoper. Takve stvari su na treneru, da on odluči“.

Dodao je Bane da još ne zna koji će broj nositi na dresu - „dvojku“ neće sigurno, jer je vlasništvo Aleksandra Anjukova - ali će izvesno veoma brzo put španskog Alikantea, gde je ekipa od juče na pripremama za prolećni deo sezone. A već na startu, 4. marta, na programu je veliki derbi, CSKA - Zenit, u Moskvi.

Kad to pregrmi, Ivanović će moći da se posveti i jednom od hobija...

„Znam da Zenit ima i jak košarkaški tim, poznajem Stefana Markovića (od letos u Zenitu, op. au) i želim im da budu uspešni kao i mi. Volim košarku, pratim je“, dodao je srpski reprezentativac.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar