Evrokup: Bezbolan poraz za Obradovića!

Mekejleb srušio Obradovićevu Lokomotivu! Ipak, ruski tim je već obezbedio prolazak u narednu fazu. Košarkaši Gran Kanarije iznenadili su Lokomotivu Kubanj 68:66 u Krasnodaru, ali nisu ugrozili prvo mesto timu Saše Obradovića.

Košarka 31.01.2017 | 21:20
Evrokup: Bezbolan poraz za Obradovića!
Ruski klub je zbog boljeg međusobne koš-razlike overio prvu poziciju u Grupi E Top 16 faze Evrokupa, pa čeka rasplet u Grupi G gde će igrati sa drugoplasiranom ekipom u plej-ofu.

Lokomotiva je imala i dvocifrenu prednost na ovom meču, ali se domaći tim opustio u drugom poluvremenu, pa su Španci sa 19:7 u trećem periodu preuzeli kontrolu i na kraju slavili poenima Boa Mekejleba sa linije za slobodna bacanja sedam sekundi pre kraja.

Bivši plej Partizana je sa Kajlom Kjurikom predvodio Gran Kanarijusa po 13 poena, njegov saigrač je imao i pet skokova, dok je 12 poena dodao Anžejs Pesečniks.

S druge strane, u timu Lokomotive se istakao Mardi Kolins sa 12 poena i devet uhvaćenih lopti, 12 poena je ubacio i Met Džening, dok je deset dodao Rajan Berkhof.

Gran Kanarija je druga u grupi sa tri pobede, a može da izbori plasman u plej-of već ove nedelje ukoliko Mursija savlada Fuenlabradu u drugom meču grupe. U suprotnom, moraće da pobedi Fuenlabradu sa više od deset razlike u poslednjem kolu.

Potencijalni rivali u plej-ofu su Hapoel, Zenit, Lijetuvos Ritas i Nižnij Novgorod, koji se bore za prva dva mesta u Grupi G.

Ovo je prvi poraz Lokomotive posle osam uzastopnih pobeda.

EVROKUP

Lokomotiva - Gran Kanarija 66:68
/Džening 12 - Mekejleb 13/

20.30: Fuenlabrada - Mursija
20.30: Valensija - Cedevita

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar