Bošnjaci obnavljaju tužbu, a ne BiH

"Izetbegovića ionako spominju da je previše popustio. Ne znam nijedan argument za reviziju tužbe protiv Srbije. U BiH nema političke saglasnosti oko ovog slučaja. Mogućnost otvaranja revizije je praktično samo teorijska. Agent je imenovan prije 18 godina, da li je on i dalje važeći? Mislim da će tužba ona biti odbijena", rekao je srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić.

Bosna i Hercegovina 30.01.2017 | 22:22
Bošnjaci obnavljaju tužbu, a ne BiH
Šta se desilo u šest mjeseci, koja je nova činjenica otkrivena?

"Ovdje nedostaje grupa ljudi koja će reći 'to je besmisleno, nemojte da gubimo pare'".

Zašto se to očekuje od Izetbegovića?

"Zato što se to očekuje, takvo je javno mnijenje napravljeno".

Dijelite li stav da ukoliko bude obnovljena tužba da će to pokvariti odnose između Srbije i BiH?

"Pokvariće odnose unutar BiH. S kim političko Sarajevo misli sarađivati? Rekao sam da sumnjam da će jedan broj partija koje su u Savezu za promjene ostati u vlasti? Šta bi tu mi bili, koji su nam argumenti?", pita se Ivanić.

"Generalno, politički, nema novih činjenica, nema političke saglasnosti. To je bošnjačko obnavljanje tužbe, to Bošnjaci obnavljaju tužbu, nije to obnova tužbe BiH protiv Srbije".

Smije li Izetbegović na sebe preuzeti odgovornost da ne podnese tužbu?

"Šta može dobiti, šta će dobiti?".

Hoće li zahtjev morati doći u Predsjeništvo?

"Mislim da da. Bez stava Predsjedništva nema stava BiH. Nećemo se preglasavati. Jasno smo Čović i ja rekli da smo protiv toga. Kod nas nema preglasavanja.

Svi vrlo dobro znaju da BiH ne pokreće reviziju. Pokreće je bošnjački dio BiH. Tužbu ne diže BiH. Bez saglasnosti ključnih institucija, ko će podnijeti tužbu. To je rušenje BiH. Dva člana Predsjedništva BiH su protiv toga, zašto na silu ići onda?", pitao se Ivanić.

Izvor: N1

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

General

30.01.2017 22:31

Ivanicu izvedi vojsku opet. Sto si trazio to si i dobio.

ODGOVORITE
Name

hm

30.01.2017 23:07

Pazite mu zadnju rečenicu... dva člana suprotiv.. pa kako onda on slavi 9. januar...i krsi zakon o odbrani..

ODGOVORITE
Name

Re

30.01.2017 23:25

Covic odnosno Pendes odnosno Jusic ,svi su bili za sa Ivanicem na celi i šta je problem???Kad Bakir odvede tati na mezar jedinicu, to je ok i mi Srbi ćutimo ..Dokle vise Bakire pun te klinac vise i tebe i tvoje hanume,daj malo oladi i misli na budućnost ako imaš čime ..

Name

Dragutin

30.01.2017 23:08

Bošnjaci umesto da prihvate dijalog sa Srbima oni povlače tužbu protiv Srbije koja uopšte nije napala BiH.Nigde ne postoji jasan dokaz o napadu tadašnje SRJ na BiH.Srbija nigde nije ušla sa svojom zvaničnom vojskom na teritoriju BiH niti je svojom avijacijom bombardovala igde BiH niti zato postoji dokaz bilo kakav.Dok je Hrvatska vojska direktno ulazila na teritoriju BiH sa obeležjima države Hrvatske,što se nikako ne može reći za Srbiju.Iz Srbije su dolazili samo dobrovoljci u BiH koji su se sami organizovali kao pomoć RS,ali su isto tako dolazili dobrovoljci iz Srpskog Sandžaka u pomoć muslimanima u BiH.RS-a pošto je imala najviše oficira u JNA oni su uzeli to oružje JNA sa teritorije BiH da bi zaštitili Srpski narod u BiH da ne bi ponovo doživeo sudbinu kao 1941 njihovi sunarodnici od ustaša i handžar divizije,znači nije ih Srbija naoružavala.A mudžahedini što su dolazili iz: Irana,Pakistana,Saudijske Arabije...sve te države su organizovano naoružavale u BiH i slale te mudžahedine preko Hrvatskog primorja.E sad bi RS-a trebala da tuži sve te arapske zemlje za oštetu što su razarali njenu infrastrukturu i ubijali njeno stanovništvo na njenoj teritoriji i pravili zločine.RS-a ima pravo da ih tuži jer je formirana 09.januara 1992-ge pre početka građanskog rata u BiH.Znači Srbija nema veze sa ratom u BiH nije u njemu direktno učestvovala,čak je i uvela sankcije Srbima u BiH iako je to bilo sramotno.Srbija da je stvarno sa svom vojskom tada ušla u BiH kao što bošnjaci pričaju pa mi bi zauzeli BiH za nedelju dana ne bi imali šta da radimo,samo avijacija da je prošla dva dana celu BiH,rat bi bio gotov u korist Srba i uzeli bi celu BiH za sedam dana najkasnije.Nemojte da pričate lažne i neistinite stvari.RS-a je samu sebe odbranila i od hvo i od tzv.arbih.

ODGOVORITE
Name

Mure

31.01.2017 00:03

Dragane,odmori malo

Name

Damir

30.01.2017 23:09

Ti si smor covjece napusti politiku nicemu ti nesluzis

ODGOVORITE
Name

Top

30.01.2017 23:16

SNSD sa Prointerom, PDP sa Lanacom. SNSD ima Škrbu za farmaciju, PDP prvo tražio Agenciju za lijekove. SNSD sa Integralom i Kajom, PDP sa Prijedorputevima. U čemu je razlika za narod?

ODGOVORITE
Name

Kiki

30.01.2017 23:18

Hahahaha...koja olimpijada. Jasno smo rekli da nema pregasavanja, ja i Covic..????? Pa jel to nije preglasavanje?? Ta tuzba i nije vise toliko vazna koliko je indikativno suprostavljanje reviziji iz Srpske a ne Srbije.

ODGOVORITE