Najčudnija priča prelaznog roka: U petak potpisao, danas - najuren!

Navijači Sent Etjena ne praštaju, Entoni Munije se vraća u Italiju!

Fudbal 30.01.2017 | 18:40
Najčudnija priča prelaznog roka: U petak potpisao, danas - najuren!
Dođe mu da plače od muke. I da, u budućnosti, pazi šta priča. Entoni Munije će platiti skupu cenu „dugog“ jezika.

Krilni napadač u petak je stigao u Sent Etjen na pozajmicu do kraja sezone. A već danas bi trebalo da se vrati u Italiju.

Razlog: oterali su ga navijači!

A Sent Etjenovi važe za tvrdokorne. Možda najradikalnije u Ligi 1. Toliko principijelne da su doskorašnjem fudbaleru Bololnje - umesto dobrodošlice - na zidu sportskog centra, tokom vikenda okačili transparent:

„Našeg kluba boje nikad neće biti tvoje“.

Po sredi su dva detalja.

Prvi: Munije je dve sezone proveo u Lionu (2007-2009), lokalnom rivalu i jednom od najvećih fudbalskih neprijatelja Zelenih (u navijačkom i sportskom smislu).

Drugi: u tom periodu javno je blatio sadašnji klub. A to se ne oprašta.

Ne pomaže čak ni zahtev da se sastane sa vođama navijača, koje su ga juče, sa tribina stadiona Tuluza, sve vreme prozivale, iako ovaj nije bio ni u protokolu.

„Tražio sam od predsednika sastanak sa navijačima, kako bih im pojasnio o čemu je reč. Pravio sam greške u mladosti“, zavapio je 29-godišnji fudbaler.

Nije vredelo. Čak francuski mediji pišu da ga je svlačionica zbog ranijih izjava dočekala na nož i da novi saigrači što pre žele da mu vide leđa. Čelnici su se odjednom našli u neobranom grožđu. Ostalo im je manje od dva dana da reaguju, jer se prelazni rok završava u utorak u ponoć.

Prema informacijama iz Italije i Francuske, Entoni Munije će već večeras spakovati kofere i vratiti se u Seriju A. Ostaje samo dilema da li u Bolonju ili će ga ovaj klubu proslediti na novu pozajmicu, a zainteresovani su Atalanta i Krotone.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar