Slovenci u transu: "Veselin Noris"!

"Ljudi, pa nismo se tukli sa Hrvatima oko teritorije Piranskog zaliva, to je samo sport", izjavili slovenački ruklometaši po dolasku u Ljubljanu. Vujović palio baklje na dočeku.

Ostali sportovi 30.01.2017 | 22:20
Slovenci u transu: "Veselin Noris"!
Veselin Vujović, Crnogorac, koji je igračku afirmaciju stekao u šabačkoj Metaloplastici i reprezentaciji nekadašnje Jugoslavije, a kao trener radio u Hrvatskoj, dobio u Sloveniji status nacionalnog heroja, posle bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.

"Vujo, Vujo, Vujo", odjekivalo je po dolasku rukometne reprezentacije Slovenije, koja je iznenadila sve, osvojivši bronzanu medalju na SP u ludom meču protiv Hrvatske.

Kršni Crnogorac je spremno prihvatio jednu upaljenu baklju i mahao njome, a navijači su poskakivali u tradicionalnom ritmu: "Kdor ne skače ni Slovenac, hej, hej, hej".

Na društvenim mrežama, naravno, zbijaju se razne šale i pošalice, a na jednoj je Veselin Vujović upoređen sa legendarnim Čakom Norisom.

Po dolasku u zemlju, rukometaše Slovenije dočekala je "južnoamerička atmosfera", a mnogi su ih pitali za duel protiv Hrvatske.

"Kad sam video šta se sve pisalo na društvenim mrežama, nisam mogao da verujem. Jedan od komentara je bio da smo se borili za Piranski zaliv (dugogodišnji spor Slovenije i Hrvatske oko granice u Piranskom zalivu, prim. aut.) i slično. Ljudi, ovo je samo sport, mi smo sa hrvatskim rukometašima veliki prijatelji", izjavio je jedan od junaka meča za bronzu Matej Graber.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar