Bomba iz Torina! Lijanko Vojinović u Juventusu za pet miliona!

Juventus ponudio 5.000.000 evra, Lijanko Vojnović odmah dobija 1.000.000! Sao Paulo pregovara o prodaji nekadašnjeg omladinskog reprezentativca Srbije...

Fudbal 31.01.2017 | 12:00
Bomba iz Torina! Lijanko Vojinović u Juventusu za pet miliona!
Lijanko Evanđelista Vojinović u Juventusu!? Moguće, vrlo moguće. Nedostaje samo jedno „da“ da se sadašnji štoper brazilskog Sao Paula preseli u Torino.

Tutosport je objavio, a mediji u Brazilu potvrdili, da je prvak Italije ponudio ravno 5.000.000 evra za štopera, našim ljubiteljima fudbala poznatog po tome što je najpre prihvatio poziv da igra za omladinsku reprezentaciju Srbije, da bi posle kvalifikacionog turnira u Kragujevcu na kome naša selekcija nije uspela da se plasira na Prvenstvo Evrope promenio mišljenje i izabrao Brazil.

U međuvremenu se ustalio kao jedan od važnjih defanzivaca Sao Paula. Toliko važnog da Juve želi da ga angažuje. Ako se realizuje posao onda će od pomenutih 5.000.000 evra klub sa stadiona „Murumbi“ dobiti 3.970.000 evra, jer je vlasnik 80 odsto njegovog ugovora, dok će preostali 1.030.000 evra pripasti samom igraču. Bar tako navode mediji u Južnoj Americi, ističući da je Lijanko vlasnik 20 odsto ugovora.

A na sve to mu sleduje i plata, čiji se iznos za sad ne pominje.

„Postoji nekoliko ponuda za Lijanka, jedna od njih je od Juventusa. Ponašaćemo se profesionalno, kako i dolikuje našem klubu. Znamo da se prelazni rok zatvara 31. januara. Imamo višak igrača na poziciji štopera, mislim da se sad samo postavlja pitanje procene njegove vrednosti“, rekao je Leko, predsednik Sao Paula.

Lijanko ima ugovor sa Brazilcima do juna 2018, a u minulom prvenstvu odigrao je 16 utakmica i postigao jedan gol.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar