Analiza: Koliko je Zvezda blizu Top 8? Pobijediti Efes, pa slijede tri meč lopte!

Ako pobede Efes u narednom kolu, pred svojim navijačima, crveno-belima će još tri, pa možda čak i samo dva trijumfa biti dovoljna za plasman u Top 8 fazu. Meč lopte - Galata, Bamberg i Uniks, sve tri u Beogradu!

Košarka 30.01.2017 | 21:50
Analiza: Koliko je Zvezda blizu Top 8? Pobijediti Efes, pa slijede tri meč lopte!
Košarkaši Zvezde su na pragu plasmana u četvrtfinale Evrolige. Posle sedam pobeda u nizu, euforija drma igrače iako oni to ne priznaju, a naročito navijače, koji su već počeli da prave kalkulacije i maštaju o tome koliko daleko može ovaj tim u nastavku Evrolige.

Jedno je sigurno - može daleko! Na strani crveno-belih je sve, momenat, forma, raspored, rezultati rivala... Bukvalno sve. No, krenimo redom. Prvi i najvažniji ispit Zvezdu čeka u narednom kolu. Rival je Efes - trenutno deveti tim na tabeli i direktni konkurent za plasman u narednu fazu. U slučaju trijumfa, naš šampion bi imao skor 13-8, i čak četiri pobede više od kluba iz Istanbula. A na devet kola do kraja, bila bi to možda i nedostižna razlika! Bez obzira na to što će Efes verovatno imati bolji međusobni skor, s obzirom na plus 21 iz prvog meča.

E sad, sve i da Efes ili Barselona koja ima pobedu manje (8-11) potom pobede u šest ili sedam utakmica u poslednjih devet kola, što je gotovo nemoguće, Zvezdi će i tri pobede biti dovoljne za četvrtfinale. A tu priliku tim Dejana Radonjića ne sme da propusti. Naročito ne uz ovakav raspored!

Naime, posle Efesa, Zvezda ide u Moskvu na megdan CSKA, pa dočekuje Galatasaraj i Bamberg, ekipe koje je već dobila u gostima i koje će do tada možda i izgubiti realne šanse za plasman u plej-of. Upravo te dve utakmice, uz onu sa Uniksom, u pretposlednjem kolu, pa možda i gostovanje otpisanom Armaniju, Zvezdina su sigurna karta za četvrtfinale.

Naravno, tu su i teška gostovanja Realu, Barseloni i Darušafaki, pa i susret sa Olimpijakosom u Beogradu, ali ako ćemo realno, uz ovakvu igru, Zvezda niti mora, niti sme da brine za plasman u Top 8, već mora da se do kraja bori za peto, pa zašto ne i četvrto mesto, koje donosi prednost domaćeg terena. Uostalom, zar nas crveno-beli već nisu navikli na čuda?

Raspored Zvezde u Evroligi do kraja ligaškog dela:

3. februar Crvena zvezda - Efes

9. februar CSKA - Crvena zvezda

23. februar Crvena zvezda - Galatasaraj

3. mart Crvena zvezda - Bamberg

10. mart Real Madrid - Crvena zvezda

16. mart Armani - Crvena zvezda

22. mart Crvena zvezda - Olimpijakos

24. mart Barselona - Crvena zvezda

31. mart Crvena zvezda - Uniks

7. april Darušafaka - Crvena zvezda

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar