KAN: Marijana liječi Asamou Đana i spasava Ganu!

Asamoa Đan povredio se za vreme grupne faze Afričkog kupa nacija, ali i dalje postoji šansa da zaigra zbog srpske doktorke Marijane Kovačević.

Fudbal 28.01.2017 | 21:30
KAN: Marijana liječi Asamou Đana i spasava Ganu!
Kovačevićeva je stekla planetarnu popularnost pošto je veliki broj svetskih zvezda posetio Beograd kako bi pomoću terapije konjskom placentom ubrzali povratak na teren.

Kapiten 'Crnih zvezda' povredio se u duelu sa Egiptom, kada mu je stradala butina u 40. minutu, a na njegovo mesto ušao je Džordan Aju.

Đan je istog dana obavio pregled na magnetnoj rezonanci, u glavnom gradu Gabona Librevilu, da bi se na kraju ispostavilo da povreda nije toliko ozbiljna.

Ipak, delovalo je da je za Asamou turnir gotov, ali je onda alarmirana srpska doktorka i njen tretman.

Ostaje da se vidi da li će najbolji igrač Gane biti spreman za okršaj sa DR Kongom u nedelju u okviru četvrtine finala.

Ukoliko to bude slučaj, Đan će postati prvi igrač u istoriji svoje zemlje sa 100 nastupa za nacionalni tim, dok mu samo jedan pogodak nedostaje da stigne do jubilarnih 50.

Marijana je inače član medicinskog tima Al-Ain iz Ujedinjenih Arapski Emirata, a pristala je da pomogne Ganjanima za vreme njihovog kampa u Dubaiju, u okviru priprema za Kup nacija u Gabonu.

Ona je i 2010. godine bila u službi reprezentacije Gane, na poziv tadašnjeg selektora Milovana Rajevca, dok je sličnu ulogu imala i 2012, odnosno 2015. na Kupu nacija, kao i Svetskom prvenstvu u Brazilu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar