Mnogima će biti problem Kosovo

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je uvjerenje da se sada države koje su priznale samoproglašeno Kosovo pitaju šta su time dobile, naglasivši da je vrijeme priznavanja prošlo.

Srbija 27.01.2017 | 16:55
Mnogima će biti problem Kosovo
"Dolazi vreme kada će mnogi, nažalost, imati problem kakav ima Srbija", rekao je Nikolić za državnu televiziju Portugalije. Kada je riječ o odnosu nove američke administracije prema pitanju Kosova, Nikolić je državnu televiziju Portugalije istakao da očekuje "da nova administracija SAD razmisli i kaže Beogradu šta oni misle za Kosovo i Metohiju".

"Pa, ako je to u skladu sa našim željama ili bar da se nađemo negde u tim željama prihvatiću svaki savet SAD", dodao je Nikolić.

On je naveo da očekuje od novog američkog predsjednika Donalda Trampa da zaustavi ratove i verbalne sukobe, koje je započela administracija prije njega i ponovio da čeka mišljenje Trampove administracije o Kosovu i Metohiji, te da je spreman da prihvati savjet.

Nikolić je rekao da se ne zanosi da može da komentariše američku politiku, a još manje da može na nju da utiče ili da je predvidi.

"Znam samo da ne može da bude tako loša kao što je bila prethodna administracija. Da Tramp najgore radi od onoga što je govorio, to još neće biti lošije od onoga što bi radila Hilari Klinton", istakao je Nikolić.

Prema njegovim riječima, Klintonovi su tako dobro radili za Albance da su dobili spomenike i nazive ulica po Prištini.

"Ne može Amerika da kaže Srbima i Albancima - budite dobri i lepo razgovarajte, ako ona uvodi sankcije Ruskoj Federaciji. Ne može Amerika da bude glavni sudija i određuje kako ko sme da se ponaša u svetu", konstatovao je Nikolić.

Govoreći o procesu konstituisanja Zajednice srpskih opština /ZSO/, Nikolić je rekao da ona još nije osnovana zato što Albanci to ne dozvoljavaju.

"Oni sada uopšte ne žele da formiraju ZSO. Videćemo da li Brisel može na to da ih natera", rekao je Nikolić, upitavši o čemu dalje može da se razgovara ako se sporazumi ne primjenjuju, prenijeli su beogradski mediji.

"EU obema stranama treba da kaže šta nisu uradile od onoga što je dogovoreno u Briselu. Očekujem da vreme počne da radi malo i za međunarodno pravo, a ne samo za miljenike", poručio je predsjednik Srbije.

(Srna)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

yugosloven

27.01.2017 16:27

ZA VRIJEME TITA KIM JE BIO PROBLEM KOJI NIJE RIJESEN A TITO JE BIO VISKO CIJENJEN U SVIJETU OVO NECE NA DOBRO

ODGOVORITE
Name

Posmatrac

27.01.2017 18:05

Upravo je Tito i napravio ovo sa Kosovom pa kao ce onda da ga rijesi u korist Srba

Name

Kneževo

27.01.2017 18:14

Za vrijeme josipa broza na Kosovu je o Srbima i njihovom stanju dosta toga napiso Patrijarh Pavle, nedaj Bože nijednom narodu da tako nešto doživi...

Name

cober

27.01.2017 16:51

Imam prijatelja dole i kažu nije problem da se vrate u ustavnopravni poredak Srbije al da se uvede etničko glasanje u parlamentu Srbije.

ODGOVORITE
Name

Dodo

27.01.2017 17:26

Ti si naj veći problem

ODGOVORITE
Name

SPASI ME BOZE BUDALA

28.01.2017 02:33

Ej moj Tomice - uskoro se moras vratiti svom kovackom zanatu.Pa onda kuj do vjeka medalje i spomenice "braci" Rusima, Baji i ostalim prijateljima svojim.A ako Bog da - pa nek naprave kakav novi Hag i otvore ti kovacnicu u njemu i da nas ostavis na miru od tvojih lupetanja.

ODGOVORITE