ŠPA - Kup Kralja: Barsina ''petarda'' protiv Sosijedada za 1/2-finale!

Barselona naplaćuje dugove sa kamatom - 7+ na Nou Kampu i veliko stradanje ponosnih Baska! Blaugrana do nogu potukla Real Sosijedad i plasirala se u polufinale Kupa kralja – 5:2.

Fudbal 26.01.2017 | 23:20
ŠPA - Kup Kralja: Barsina ''petarda'' protiv Sosijedada za 1/2-finale!
Alaves, Selta, Atletiko Madrid i Barselona. U četvrtak uveče dobili smo i poslednjeg polufinalistu ovosezonskog Kupa kralja.

Katalonci su posle 1:0 u San Sebastijanu, slavili ubedljivih 5:2 protiv Real Sosijedada pred svojim navijačima.

Dovstruki strelac bio je Denis Suarez (17, 82. minut), a po jedan gol dali su Lionel Mesi (iz penala u 55), Luis Suarez (63) i Arda Turan (80). Golove za goste dali su Vilijan (73) i Huanmi (62).

Luis Enrike nije želeo da rizikuje posle samo jednog gola prednosti iz prvog meča, pa je na teren izveo prilično jaku postavu, tako da gosti nisu imali mnogo šansi za iznenađenje.

Barselona nije napravila grešku večitog rivala iz Madrida! Real Sosijedad je znao da bude ozbiljna koska u grlu Blaugrani, znao je da je oduči od fudbala na Anoeti. Ali večeras na Nou Kampu videli smo autoritativni marš Mesija i drugova. I vraćanje dugova sa kamatom za neke ranije poraze. Na kraju 5:2 (1:0) za domaćina za dvostruku pobedu u dvomeču i lagani prolaz u polufinale Kupa Kralja.

Jeste pogađali Mesi i Suarez, ali će večerašnja predstava biti upamćena po sjajnom učinku Denisa Suareza. Sjajni vezista koji je prvenac za Barselonu postigao prethodnog vikenda kao da je skinuo veliko breme sa leđa. Real Sosijedadu je isporučio duplu porciju.

Na vođstvo Barselone čekalo se do 17. minuta kada je Denis iskoristio odličnu loptu prezimenjaka Luisa i lagano doveo Blaugranu u vođstvo.

Bilo je dobrih sekvenci u igri Real Sosijedada, ali kada je Barselona ubrzala gosti se na travi Nou Kampa ništa nisu pitali. Mesi je duplirao prednost, pogađali su i Surez, Turan, pa ponovo Denis Suarez... Sve što je Sosijedad uspeo da uradi jeste prilazak na gol zaostatka. Malo za rasploženu Barselonu.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar