Novi snimci Stjepana Mesića

Na internetu se pojavio novi snimak govora Stjepana Mesića početkom devedesetih.

Region 26.01.2017 | 09:00
Novi snimci Stjepana Mesića
Datum je 18. mart 1990. godine, a na snimku, objavljenom na Fejsbuk stranici Radiosendunga Kros, radija za iseljenike, Mesić govori o Udbi, Isusu, Srbima...

Mesić je u ovom govoru u Karlsrueu, kako navodi Indeks, bio pun hvale za HDZ.

"HDZ mnogi napadaju, vidjeli ste da ima puno pokreta koji su i radikalniji od nas. Ali njih nitko ne napada, mogu govoriti što žele. Mi smo stranka koja se bori za građanske slobode svih, za ravnopravnost svih Hrvata i onih koji smatraju Hrvatsku svojom domovinom. Mi nismo revanšisti. Oni koji su zloupotrebljavali vlast do sada mogu biti sigurni da će im biti bolje nego što je nama bilo dok su oni imali vlast", govorio je Mesić.

Pričao je i da su Hrvati kroz istoriju "svojim susjedima nudili svoje vratove da nas jašu, jašili su nas Turci, Talijani, Mađari, srpska oligarhija..." te da je režim mogao da vlada putem svoje režimske, partijske policije, ali da se narod sada osvijestio i da "više nema partijskih armija i policija".

"Pitali su me što će biti s tim pustim udbovcima i političarima koji su smicalicama dolazili na pozicije. Moramo im poručiti da će ići raditi poslove za koje su sposobni. Ako ima neki doušnik, neka ostavi olovku jer ovdje se sve snima. Samo neka uzme snimku i pošalje je na adresu", poručio je Mesić.

"Oni su vidjeli da je teško od Hrvata napraviti Јugoslovena, da je teško od Srbina napraviti Јugoslovena, pa su krenuli od miješnih brakova, trebalo je stvoriti novu, jugoslovensku naciju. Kad to prevedemo, vidite s kojim glupostima su zaglupljivali naš narod i držali da se nećemo dosjetiti koje su to sve bedastoće. Јedna bedastoća je da sada plaše HDZ drugima, a druge plaše HDZ-om. Plaše uglavnom Srbe u Hrvatskoj. Svaki Srbin u Hrvatskoj mora znati, ako Hrvatsku smatra svojom domovinom, on je dobrodošao. Ali pod uslovom da radi za dobro domovine, a ne za Miloševića i Šešelja", rekao je Mesić i izazvao velik aplauz.

"Ne za one bradate spodobe koje nam prijete mitinzima. Vidjeli ste miting na Petrovoj gori sa šajkačama, kokardama i srpskim zastavama u srcu Hrvatske. Tu je posljednji hrvatski vladar Petar Svačić izgubio život, a Hrvatska svoju suverenost. Htjeli su nam zabiti nož u srce i reći da ćemo i tu izgubiti suverenost, prevarili su se. Prijete da će miting održati u Zagrebu na Trgu bana Јelačića, ali moramo im poručiti: svi koji dođu na Trg, staće pod jedan kišobran", govorio je Mesić.

"Srbi u Hrvatskoj imaju pravo na autonomnost, ali kulturnu. Nemaju pravo hrvatski narod prozivati kako će zvati svoj jezik. Mi ga više od hiljadu godina zovemo hrvatskim, hrvatski će i ostati", govorio je Mesić.



(Indeks.hr)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Cica

26.01.2017 08:27

Iiiii sta je to cudno to isto misli 95,80 otsto hrvata,u Hrvatskoj.I da im se i sada ukaze prilika opet bi ponovili JASENOVAC!To im je u genima da mrze nas Srbe.

ODGOVORITE
Name

cober

26.01.2017 09:19

Ne znam šta vam je.Pa u Srbiji rehabilitovano četništvo u Hrvatskoj ustašstvo.oba pokreta bila zabranjana i osuđena u prošlom sistemu.Jedni veličaju ono jedni ovo neka se svi preispitaju jesu li u pravu.

Name

Tetak Mata

26.01.2017 08:31

Hrvat sam a nikad ga nisam volio. Stara KONJINA

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

26.01.2017 17:34

Sta drugo moze covjek ocekivati od Stipe Mesica koji nosi ime po svome stricu poznatom ustaskom komadantu sa Banije Stipi Mesicu. Njegova po zlu cuvena ustaska jedinica je tokom 1942 godine poslata na Istocni front kao pomoc Nijemcima. Na Istocnom frontu ova ustaska jedinice je bila zarobljena zajedno sa svojim komadantom Stipom Mesicem (stricem ovog mesica razbijaca Jugogdlavije) od strane Sovjeta. Zatim je cjela ta ustaska jedinica na trazenje Tita sa Rusima dosla u Beograd i pocinila u sovjetskim uniformama mnoga silovanja i druge zlicine po SRBiji. Za ustaska zlodjela pocinjena po Beogradu i Vojvodini od strane hrvata u sovjetskim uniformama Titovi komunisti su optuzili Ruse a ne ustase hrvate. Ratni put ove zlicinacke ustase jedinice sa Banije i Istocnog front je zavrsio u Beogradu. Od bivsi ustasa i sovjetskih zarobljenika na trazenje Tita je formirana Prva Titova Garda, a Mesic je postavljen za njezinog PRVOG Komadant. Posle rate setajuci ulicama Beograda u uniformi komadanta Titove garde Mesic je bio prepoznat od jednog SRBina sa Banije kome su Mesiceve ustase 1941 godine poklale cjelu porodicu i misleci da se Mesic samo presvukao u gardiste on je ubio iz pistolja Stipu Mesica na sred ulice. Nazalost, takvih junaka medju SRBima vise nema!

Name

Cuvar

26.01.2017 09:15

Malo jaci pokvarenjak.

ODGOVORITE
Name

Petra

26.01.2017 10:56

Hrvati zao mi je za vas nema leka mržnja je gora od raka.