Tramp gradi zid prema Meksiku

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da očekuje da će za nekoliko mjeseci početi gradnja zida na američkoj granici sa Meksikom i da je planiranje tog posla u toku.

Svijet 25.01.2017 | 22:08
Tramp gradi zid prema Meksiku
Tramp je rekao u intervjuu NBC da će inicijalno ovaj projekat finansirati američki poreski obveznici, ali da će na kraju to platiti Meksiko. On je dodao da će pregovori o isplati nadoknade početi u "relativno bliskoj" budućnosti.

Izgradnja zida dužine više od 3.000 kilometara je jedan od ključnih prijedloga koje je Tramp predstavio tokom predizborne kampanje. On je procijenio da će realizacija ovog projekta koštati oko osam milijardi dolara.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

boro

25.01.2017 23:11

Kad je poceo

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

26.01.2017 01:34

Tramp ce javnim radovima najvjerovatnije veoma brzo izvuci SAD iz velika ekonomsko krize u kojoj se ona sada nalazi ali se postavlja se pitanje sta ce biti posle ekonomskog oporavka zemlje? Hitler, Musolini, Staljin i Ruzvelt su posle ekonomskog oporavka svojih zemalja od ekonomske krize poslije toga unisli u rat svjetski razmjera. Nadamo se i uzdamo u Boga da ovaj put nece biti tako!

ODGOVORITE
Name

Intgra

26.01.2017 06:57

Ko je izvodjac da i mi izadjemo na tender sa ponudom..

Name

Re

26.01.2017 09:11

Nema tog zida koji moze zaustaviti nekog da udje u ameriku ako to hoce. To je samo prepreka vise i nista vise. Koliko tunela ima koji vode do amerike? Ako je zid 15 metara visok napravit ce ljestve od 16 metara. Inace vec postoje zidovi koje je za vrijeme Busha gradjeno. Drugo i najvaznije americi treba jeftina radna snagq. Bez jeftine radne snage cijene proizvoda ce skocit sto za konkurenciju na trzistu nije dobro. Ako Thrump nastavi sa svojom politikom americki proizvodi ce biti preskupi . Ko ce ih kupovati?

Name

Pici

26.01.2017 10:03

Sad mi je jasno zasto je Dodik htio u Ameriku.Htio da lobira za gradjevince iz RS i da sebe ako dobije tender ugradi u cijenu.Mozes mislit 16 milijardi dolara je vrijednost tenedera..

ODGOVORITE