Video, Čelsi - Hal: Ljekari mu se borili za život - Mejson je sad stabilno!

Vezista Hal Sitija Rajan Mejson nalazi se u stabilnom stanju posle operacije glave, zbog frakture lobanje.

Fudbal 23.01.2017 | 13:00
Video, Čelsi - Hal: Ljekari mu se borili za život - Mejson je sad stabilno!
Dvadesetpetogodišnji momak, koji je ponikao u redovima Totenhem Hotspura, povredio se u trinaestom minutu duela sa Čelsijem na Stamford Bridžu, kada se u skoku, u borbi za loptu, glavom sudario sa Garijem Kejhilom.

U prvih nekoliko časova situacija je bila jako kritična, pošto su mu se lekari borili za život, ali BBC prenosi da je sada u stabilnom stanju.

Lekari dveju ekipa na londonskom stadionu munjevito su reagovali, pa je Rajan odmah iznet sa terena na nosilima sa maskom za kiseonik na licu i prebačen u Sent Meris bolnicu.

"Rajan se nalazi u stabilnom stanju, očekujemo da će ostati u bolnici narednih nekoliko dana. Svi u klubu bi želeli da izraze zahvalnost na brzoj reakciji svih lekara, a pogotovo lekara sa odeljenja neurohirurgije u bolnici Sent Meris", navodi se u saopštenju Hal Sitija, koji će se sa više detalja oglasiti tokom dana.Kejhil i Mejson sudarili su se glavama u želji da zahvate loptu u šesnestercu gostiju, posle centaršuta Pedra Rodrigesa – kada je defanzivac Čelsija čelo udario vezistu Hala u teme.

"Pokušao sam da zahvatim loptu posle centaršuta kada smo se sudarili glavama, bio je to strahovit sudar. Želim mu sve najbolje", rekao je Kejhil, koji je nastavio da igra i koji je postigao gol za konačnih 2:0 u drugom poluvremenu, posle meča.

Brz oporavan engleskom vezisti poželeo je i menadžer 'Plavaca' Antonio Konte, dok su društvene mreže u kratkom roku bile preplavljene porukama podrške od kolega i navijača širom sveta.

"Pre svega, svi mi u Čelsiju želimo Rajanu sve najbolje. Bio je to baš žestok sudar sa Garijem. Na poluvremenu nisam znao šta da radim, da li da ga izvedem, ali smo ipak odlučili, posle konsultacije s njim, da nastavi. Nadamo se da će se Mejson oporaviti i naći na terenu što pre", rekao je Konte.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar