Vučić mi umanjuje šanse za pobjedu

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj rekao je da bi mu kandidatura aktuelnog premijera Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije "umanjila" šanse za pobjedu na izborima za predsjednika Srbije i da je "sve manje vjerovatno" da će Srpska napredna stranka (SNS) predložiti aktuelnog šefa države Tomislava Nikolića.

Srbija 22.01.2017 | 12:30
Vučić mi umanjuje šanse za pobjedu
"Sve zavisi od Vučića i njegove procjene šta mu odgovara. Vjerujem da misli da bi to doprinijelo njegovoj snazi. Još se ne zna ko je kandidat njegove stranke, a sve je manje vjerovatno da će to biti Nikolić. Vučić nema na raspolaganju nekog naročito snažnog kandidata, osim sebe samog, ali je i to rizično, jer je teško onda kontrolisati vladu", rekao je Šešelj u intervjuu podgoričkom radiju "Antena M".

Prema njegovim riječima, ako se Vučić kandiduje, mnogo su mu manje šanse da on (Šešelj) pobijedi na tim izborima.

"Ako se on ne kandiduje, imam najveće šanse", rekao je Šešelj, koji ne isključuje mogućnost da predsjednički i parlamentarni izbori budu održani istovremeno.

Govoreći o vozu koji su srpske vlasti poslale ka Kosovu, Šešelj je rekao da misli da je tu "dramu inscenirao predsjednik Srbije Tomislav Nikolić".

"Nikolić je to uradio da bi se junačio, da bi izazvao incident, i da bi vratio patriotsko biračko tijelo, jer je zapravo izgubio svaku šansu da pobijedi na izborima. Čak i šansu da bude kandidat zbog svojih brojnih kriminalnih afera. Tomislav Nikolić sad odjednom hoće da ratuje, sam provocira. Šta bi bilo da je voz ušao na Kosovo, došlo bi do incidenta, krvoprolića. To mu je bio cilj", rekao je Šešelj.

Izvor: Antena M

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

UN

22.01.2017 11:36

Tvoje mjesto je tamo da predstavljas Srbiju....?? Da ponovis ono sto si rekao sudijama u Hagu,neka cuje cijeli svijet.

ODGOVORITE
Name

Koji pacijent!

22.01.2017 11:48

Dabogda pobijedio, to ti od srca želim. Izgleda da je Srpskom narodu potreban novi Milošević, da se polako probude iz sna. Ima da bageri opet rade prekovremeno, zaista su zaslužili...

ODGOVORITE
Name

Nikolić je predsednik

22.01.2017 11:48

Šešeljeva šuplja priča.Nikolić je kandidat SNS-a za predsednika Srbije to je odlučeno 21.12.2016.god na sastanku centrale u Novom Sadu u 19h,18min.glasanjem toga momenta gde sam bio prisutan lično.Zvanično će biti objavljeno posle 15.02.2017-te.Pored Nikolića nema šta da traži bilo ko jer samom kandidaturom Jeremića i Šešelja opozicija je definitivno podeljena i Nikoliću se otvorio prolaz da i bez podrške Socijalista pobedi i uzme još jedan mandat.Čitav koncept je jednostavan jer odustajanje od mesta predsednika vlade odustaje se od vlasti a to nama u SNS-u i VUČIĆU ne odgovara.

ODGOVORITE
Name

Čujte snsovca

22.01.2017 12:47

Za tebe je Jeremić opozicija.Pa za njega će glasati Čeda,Čanak.Živković i mali dio žutih.Osim ako vi u sns ne kupujete glasove kao ovi iz snsd-a

Name

Boban

22.01.2017 13:20

Да је одлучено пре месец дана зашто се не објави а не да се чека пуна два мјесеца? Мада мислим да ће Николић бити кандидат пошто Вучић не може бити и предсједник и премијер истовремено.

Name

VETERAN

22.01.2017 12:28

BJATE STO SI RUZAN,VALJDA CE SRPSKI NAROD UVIDJETI KOJI SI TI MANIPULATOR,..posjeti Hrvatsku,zakocio si sa retorikom ..prpa brale..

ODGOVORITE
Name

Nemoj Vojo

22.01.2017 14:26

Ti si Vojo obrazvan i pametan covjek. To si pokazao briljantnom odbranom u Hagu gdje su te za sve i svasta optuzili. Ali, tebi je izglada prilicnije da budes profesor prava, a manje politicar. Hvala Vojo. Nemoj se kandidovati za predsjednika. Kao prvo, tesko da ces pobijediti, drugo politika ne treba uvijek pametne teoreticare, nego cesto i priglupe prakticare i takticare. Ti si ponajmanje takticar i diplomata. Srbiji treba neko ko ce je voditi drugacije od do sada vidjenih predhodnika. Ti nisi taj. To u medjuvremenu znaju i biraci.

ODGOVORITE
Name

Šešeljovac

22.01.2017 17:35

Samo naprijed Vojo.Sa tobom smo do pobjede.Živ zdrav bio SRBINE..

ODGOVORITE