Individualni rekordi Evrolige ove sezone - Zvezdaši drže dva prva mjesta!

Po broju skokova i ukradenih lopti na jednoj utakmici!

Košarka 23.01.2017 | 16:45
Individualni rekordi Evrolige ove sezone - Zvezdaši drže dva prva mjesta!
Posle 18 odigranih kola u Evroligi nagledali smo se svakakvih partija. I onih velikih u kojima smo uživali uz kokice i piće, ali i onih manje dobrih. Ove druge ćemo sada zaboraviti i podsetićemo se rekordnih rola koje su prikazane u dosadašnjem delu sezone. Crvena zvezda u ovoj sezoni ima dva prva mesta u ovim kategorijama, i to u prililčno važnim kolonama.

Rekord po broju skokova drži Ognjen Kuzmić koji je u duelu protiv Panatinaikosa uhvatio čak 15 lopti. Isto toliko je uhvatio i košarkaš Uniksa Latavijus Vilijams protiv Barselone, a Danijel Tajis je skočio 14 puta protiv Galate.

U ukradenim loptama za sada najbolji meč je imao Čarls Dženkins. On je u duelu i velikoj pobedi protiv CSKA u Beogradu ukrao čak šest lopti što nikome nije pošlo za rukom. Otelo Hanter iz Reala je ukrao pet Anadolu Efesu, a Brendon Pol iz Efesa je uzeo takođe pet protiv Galatasaraja.

Ima Zvezda još jedno prvo mesto. Ali, ovoga puta negativno. Milko Bjelica se nalazi na vrhu po broju primjenih blokada na jednom meču. On je protiv Panatinaikosa četiri puta izblokiran, a takav slučaj imali su i Vil Klejburn i Bred Vonamejker i to na istom meču - protiv Baskonije. 

Treba istaći, naravno, da se srpski košarkaš Miloš Teodosić nalazi u više kategorija u kojima je dominirao. U poenima drži drugo i treće mesto sa ubačenih 34, odnosno 31 poenom. Prvi je Kit Lengford sa 36 poena protiv CSKA.

Teodosić je prvi i po broju ubačenih trojki na jednoj utakmici (7 protiv Brosea), a pri je i po ostvarenom indeksu - čak 43 protiv Baskonije u novembru.

Dodajmo i da se Vasilis Spanulis najviše istakao u asistencijama (15 protiv Baskonije), najviše blokada udara Ekpe Judo (5 protiv CSKA, 4 protiv Zvezde), dok je Klejburn dao najviše dvojki na jednom meču - 11 protiv Panatinaikosa. 

NAJVIŠE POENA

Kit Lengford (CSKA) - 36
Miloš Teodosić (Baskonija) - 34
Miloš Teodosić (Brose Bamberg) - 31

NAJVIŠE SKOKOVA

Ognjen Kuzmić (Panatinaikos) - 15
Latavijus Vilijams (Barselona) - 15
Danijel Tajis (Galatasaraj) - 14

NAJVIŠE UKRADENIH LOPTI

Čarls Dženkins (CSKA) - 6
Otelo Hanter (Anadolu Efes) - 5
Brendon Pol (Galatasaraj) - 5

Izvor: mozzartspot

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar